17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTinerii, consiliaţi cum să îşi găsească un loc de muncă

Tinerii, consiliaţi cum să îşi găsească un loc de muncă

Blocul Național Sindical în calitate de partener al Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice ca lider de proiect organizează astăzi la Târgu Jiu un seminar intitulat „Garanţii pentru TINEri“. Acţiunea are loc în cadrul unui program ce are ca partener un consorţiu format din Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România și Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România şi care este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013.
Proiectul „Garanții pentru TINEri!“ îşi propune să identifice soluții concrete de sprijinire a tinerilor care nu au absolvit examenul de bacalaureat și care nu au un loc de muncă. Seminarul va avea loc de la ora 10.00, la hotelul „Brâncuşi“. „Seminarul informativ este adresat reprezentanților autorităților publice locale, reprezentanților angajatorilor locali, organizațiilor societății civile, cât și tinerilor în căutarea unui loc de muncă. În cadrul proiectului, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice împreună cu partenerii din consorțiu vor dezvolta un ansamblu de măsuri active dedicate tinerilor. Acest pachet de măsuri va include activități de informare, consiliere profesională individuală și de grup, mediere, furnizare de programe de formare profesională, consultanță, asistență și formare profesională pentru începerea unei activități independente sau pentru inițierea de afaceri, stagii-pilot de ucenicie, organizare de târguri județene de locuri de muncă în vederea integrării pe piața muncii a acestor categorii de tineri.
Începând cu luna aprilie 2014, s-a deschis Centrul de Garanție pentru Tineri la Târgu Jiu. Acest centru dispune de personal calificat ce furnizează tinerilor o gamă vastă de servicii personalizate, adaptate nevoilor fiecărui participant la programul integrat de măsuri active de ocupare. Activitățile centrului vor constitui instrumente de armonizare a cererii cu oferta pe piața forței de muncă, contribuind într-o manieră directă la asistarea tinerilor în vederea ocupării unui loc de muncă. Îi vor ajuta pe tineri și pe familiile acestora să interacționeze cu entitățile publice locale, cu actori economici și sociali, cu sindicatele și patronatele, cu organizațiile nonguvernamentale și cu mediul de afaceri. Aceste activități vor fi susținute de platforma www.yoof.ro, creată și gestionată de BNS, pentru a se asigura astfel o comunicare rapidă, eficientă și unitară“, a precizat Ioana Secară, expert implementare, în cadrul proiectului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS