10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO construcţie neterminată s-a prăbuşit în Coreea de Nord

O construcţie neterminată s-a prăbuşit în Coreea de Nord

Presa din Coreea de Nord a anunţat duminică un accident „de neimaginat” pe şantierul de construcţie a unei clădiri la Phenian, care a provocat un număr neprecizat de victime, potrivit stirileprotv.ro
Potrivit oficialilor din Coreea de Sud, este vorba despre prăbuşirea unui imobil cu 23 de etaje aflat în constructie, unde se instalaseră deja 100 de familii.
Este extrem de rar ca presa oficială nord-coreeană – singura autorizată – să anunţe astfel de informaţii „negative”, iar agentia KCNA prezintă chiar scuze – şi ele la fel de rare – din partea autorităţilor.
Accidentul a avut loc marţi şi a fost provocat de supervizarea „inadecvată” de către responsabilii proiectului, a adaugat KCNA. Echipele de salvare au fost mobilizate pentru a se ocupa de răniţi şi pentru a încerca să găsească supravieţuitori sub dărâmaturi. Agenţia nu precizează numărul morţilor sau răniţilor şi nici cauza accidentului, dar adaugă că acesta a şocat locuitorii din capitală.
Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, „a rămas treaz toată noaptea de durere”, după ce a fost informat despre accident, a declarat un oficial de rang înalt nord-coreean pentru KCNA.
Coreea de Nord, una dintre ţările cele mai secrete şi mai închise din lume, condusă cu o mână de fier de dinastia Kim din 1948, face rareori publice catastrofele care au loc pe teritoriul său.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS