11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOferta educaţională a liceelor, la Centrul Multifuncţional

Oferta educaţională a liceelor, la Centrul Multifuncţional

Elevii de clasa a VIII-a se pot întâlni joi cu profesorii de la liceele pentru care vor să opteze, la Centrul Multifuncţional din Craiova, unde va avea loc Târgul ofertelor educaţionale. Vor fi prezentate noutăţile privind admiterea din acest an în clasa a IX-a. Târgul va fi deschis în intervalul orar 9.00-19.00.

La Centrul Multifuncţional din Craiova, 30 de unităţi de învăţământ liceal vor organiza standuri în care îşi vor expune performanţele elevilor şi, în funcţie de profil sau specializare, se vor face şi demonstraţii practice. Cadrele didactice vor oferi informaţii despre condiţiile de admitere, dar şi despre domeniile în care elevii pot activa după finalizarea studiilor. În acest an, se redeschid şi şcolile profesionale cu durata de trei ani.
„Pentru anul şcolar 2014-2015, la nivelul judeţului Dolj, s-au aprobat 87 de clase pentru filiera teoretică, 77 de clase pe filiera tehnologică, 13 clase pe filiera vocaţională. De asemenea, sunt opt clase pentru învăţământul seral, patru clase pentru învăţământ teoretic, 37 de clase pentru învăţământ profesional şi cinci clase pentru învăţământ special. Elevii de etnie romă pot opta pentru locurile speciale, pentru anul şcolar următor fiind aprobate 84 de locuri“, a declarat Nicuşor Cotescu, inspector şcolar general adjunct. De asemenea, la Târgul ofertelor educaţionale în acest an se va expune, prin afişe, şi oferta educaţională a şcolilor profesionale din toată Oltenia.

Caravana bursei şcolare – pe 16 mai

Târgul ofertelor educaţionale va fi urmat de Caravana bursei şcolare, care va fi organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj în parteneriat cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională.
„Se va merge în oraşele Băileşti, Segarcea, Dăbuleni, Calafat şi Filiaşi pentru a le prezenta tuturor elevilor oferta educaţională din acest an“, a mai declarat inspectorul şcolar adjunct. În acest an, pentru admitere media va fi compusă din rezultatul  de la Evaluarea Naţională, care va avea o pondere de 75%, şi rezultatele din cei patru ani de gimnaziu, care va reprezenta 25%. În cazul elevilor care optează pentru filiera vocaţională şi pentru clasele cu predare bilingvă se vor susţine probe eliminatorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS