10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pe următoarele două săptămâni

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni

Adminstraţia Naţională de Meteorlogie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 12 – 15 mai.
În Oltenia, vremea se va răci treptat până pe 15 mai, când va deveni mai rece decât în mod normal pentru această dată, cu medii ale temperaturilor maxime în jurul a 11 grade Celsius, pornind de la 20 de grade la începutul intervalului. La sfârşitul primei săptămâni, precum şi în cea de a doua săptămână, va avea loc un proces de încălzire treptată ce va determina temperaturi din ce în ce mai ridicate, până la valori medii ale maximelor diurne de 26…27 de grade în ultimele zile ale intervalului. Temperaturile nocturne se vor situa între 6 şi 11 grade în prima săptămână, apoi vor marca o creştere, spre 14 grade la sfârşitul intervalului de prognoză.
Vor fi ploi de scurtă durată aproape în fiecare zi a intervalului de prognoză, însă în jurul datei de 14 mai aversele vor cădea pe arii extinse şi vor fi importante cantitativ.
La munte, temperatura aerului va marca o scădere până pe data de 16 mai, când medile maximelor vor coborî spre 6 grade Celsius, pornind de la 11…12 grade în primele zile. În a doua săptămână, vremea se va încălzi, temperaturile diurne vor fi în creştere, şi vor atinge, în medie, 19 grade spre sfârşitul celei de a doua săptămâni, când vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. În prima jumătate a intervalului vor fi şi dimineţi cu temperaturi de 0…2 grade, cel mai probabil între 16 şi 18 mai, dar apoi regimul termic va marca o creştere şi, după 22 mai, media minimelor nocturne nu va mai scădea sub 9 grade. Vor fi ploi, mai ales averse, pe tot parcursul periadei de prognoză, dar acestea se vor semnala pe arii extinse şi vor fi local importante cantitativ pe 14
şi 15 mai, când la altitudini mai mari se vor semnala precipitaţii mixte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS