15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePSD, cel mai reclamat partid la BEJ

PSD, cel mai reclamat partid la BEJ

PSD este cel mai reclamat partid la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Gorj. BEJ a primit o primă contestaţie din partea Organizaţiei Judeţene a PDL, referitoare la dimensiunea afişelor PSD, mai mare decât limita legală. Sesizarea a fost respinsă pe motiv că este vorba de câţiva milimetri, ceea ce nu poate influenţa electoratul. Preşedintele BEJ Gorj, judecătorul Valentin Bănică, a declarat că afişele sunt mai mari, însă „este vorba de câţiva milimetri, ceea ce nu poate influenţa electoratul“.
Liderii PDL Gorj dezaprobă modul în care reprezentanţii BEJ Gorj au soluţionat contestaţia depusă, motiv pentru care îşi rezervă dreptul de a continua demersurile adresându-se Biroului Electoral Central. O altă contestaţie, făcută de Ion Săvoiu, preşedintele Partidului Forţa Civică, se referă la faptul că PSD a pus la dispoziţie spaţiul partidului pentru consultaţii medicale gratuite. Plângerea a fost soluţionată parţial şi transmisă spre verificare Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, pentru ca procurorii să constate dacă a fost sau nu vorba de mită electorală.

Încă două reclamaţii

Alt partid care a reclamat PSD la Biroul Electoral Judeţean este PNL. Liberalii sunt nemulţumiţi de faptul că social-democraţii au folosit ilegal o fotografie a primarului lor din Drăguţeşti, Vasile Moşoiu, pe care au pus-o pe un baner al PSD, în scopul de a deruta electoratul din zonă. O altă sesizare a fost depusă de către PDL şi se referă la începerea de către PSD mai devreme a campaniei electorale pentru alegerile parţiale la Senat. Este vorba de un afiş de dimensiuni mari, care a fost expus public, în oraşul Rovinari. Pe afiş se află candicatul PSD la Senat în Colegiul uninominal numărul 2, Mihnea Costoiu. Acesta şi-a lansat candidatura în cadrul unui miting electoral, care a avut loc sâmbătă, la Rovinari. Tot la sfârşitul săptămânii trecute şi-au depus candidaturile, la Biroul Electoral Judeţean, şi ceilalţi aspiranţi la fotoliul de senator. Este vorba de Ion Săvoiu, preşedintele Partidului Forţa Civică, precum şi candidatul PDL, Liviu Cotojman, primarul comunei Roşia de Amaradia. În ciuda faptului că şi celelalte partide au candidaţi, la mitingul PSD de la Rovinari, organizat pentru Mihnea Costoiu, au participat primari liberali şi chiar un primar democrat-liberal. De asemenea, la sfârşitul săptămânii trecute s-a aflat în Gorj şi fondatorul PP DD, Dan Diaconescu. Acesta a vizitat 15 localităţi din judeţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS