15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLuptă în doi pentru manageriatul Spitalului de Urgenţă Craiova

Luptă în doi pentru manageriatul Spitalului de Urgenţă Craiova

Actualul manager interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, dr. Bogdan Fănuţă, şi fostul manager, conf. dr. Florin Petrescu, sunt cei doi candidaţi înscrişi la concursul pentru desemnarea noului manager al celei mai mari unităţi medicale din Oltenia, programat în perioada 6-8 mai.

De luna viitoare, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Craiova va avea un manager desemnat prin concurs. Cele şase luni de interimat ale lui Bogdan Fănuţă au expirat, după ce acesta fusese numit manager cu delegaţie în noiembrie 2013, printr-un ordin semnat de fostul ministru al sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Dr. Fănuţă preluase această funcţie, până la organizarea concursului, de la conf. dr. Florin Petrescu, al cărui mandat expirase, iar ministerul nu agrease propunerea Consiliului de Administraţie al spitalului, de prelungire a mandatului.
Cei doi vor intra însă în competiţie directă pentru ocuparea postului de manager al SJU Craiova, Bogdan Fănuţă şi Florin Petrescu fiind singurii care şi-au depus dosarele pentru participarea la concursul programat în perioada 6-8 mai. Termenul de depunerea a dosarelor a fost luni, 28 aprilie, iar marţi candidaturile celor doi au fost validate de comisia de concurs. „Pentru ocuparea postului de manager s-au înscris două persoane, dr. Bogdan Fănuţă şi dr. Florin Petrescu, iar dosarele depuse de aceştia au fost validate de comisie“, a confirmat ing. Fănel Văduva, preşedintele Consiliului de Administraţie al unităţii.
Cuantumul taxei de participare la concurs a fost de 800 de lei, iar examenul constă în probă scrisă, susţinerea unui proiect de management şi interviul de selecţie, acestea urmând să aibă loc la sediul unităţii medicale. Potrivit anunţului de organizare a concursului, tema aleasă de candidat pentru proiectul de management trebuie să vizeze spitalul, iar, ca structură, proiectul trebuie să cuprindă următoarele aspecte: descrierea situaţiei actuale a spitalului, cu tipul, profilul, structura spitalului şi activitatea acestuia; analiza SWOT a spitalului, cu puncte forte, puncte slabe, oportunităţi şi ameninţări; identificarea problemelor critice; selecţionarea unei probleme prioritare cu motivarea alegerii făcute; dezvoltarea planului de management pentru problema prioritară identificată, cu precizarea scopului, obiectivelor, activităţilor, resurselor necesare (umane, materiale, financiare) şi a rezultatelor aşteptate.

Adina Manda candidează singură la conducerea Spitalului de Boli Infecțioase?

Nu doar la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova va avea loc luna viitoare concurs pentru ocuparea funcţiei de manager, ci şi la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș“ din Bănie. La această ultimă unitate medicală, manageriatul a fost asigurat până acum de dr. Adina Manda, medic stomatolog. Ea a fost numită manager interimar la Spitalul de Boli Infecțioase în iulie 2012, dar postul a fost scos la concurs abia acum. Examenul este programat pe 16 mai, proba scrisă (test-grilă) – predare planuri de management, și pe 22 și 23 mai, proba orală. Dosarele pentru candidatură se pot depune până la 1 mai, surse din cadrul unităţii medicale susţinând că, până marţi, la concurs se înscrisese o singură persoană… dr. Adina Manda.
Termenul de verificare a dosarelor depuse este 2 mai, iar cel de publicare a rezultatelor verificării este 5 mai. Potrivit anunţului de organizare a concursului de ocupare a funcţiei de manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș“ Craiova, nota minimă de promovare a fiecărei probe de evaluare este 7.00, iar admis se declară candidatul care s-a clasat pe primul loc în urma susținerii concursului și a obținut cel puțin media finală 8.00. Cuantumul taxei de participare la concurs este de 800 de lei, iar rezultatul final se va afişa pe 26 mai.
 
Ce condiţii trebuie îndeplinite
de concurenţi

Pentru a participa la concursul pentru ocuparea funcţiei de manager, candidaţii, indiferent de spital, trebuie să îndeplinească o serie de condiţii, cum ar fi: să fie absolvenţi de învăţământ universitar de lungă durată cu diplomă de licenţă sau echivalentă; să fie absolvenţi ai unor cursuri de perfecţionare în management sau management sanitar, agreate de Ministerul Sănătăţii; să fie absolvenţi ai unui masterat sau doctorat în management sanitar, economic sau administrativ organizat într-o instituţie de învăţământ superior acreditată, potrivit legii.
De asemenea, participanţii la concurs trebuie să fie cadru universitar sau medic primar şi să fie absolvenţi ai unor cursuri de perfecţionare în management sau management sanitar agreate de Ministerul Sănătăţii, dar şi să aibă cel puţin doi ani vechime în posturi prevăzute cu studii universitare de lungă durată, conform legii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS