24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMagistratul Stan Mustață, reținut pentru 24 de ore

Magistratul Stan Mustață, reținut pentru 24 de ore

Judecătorul Stan Mustaţă şi grefiera Mariana Curea, de la Curtea de Apel Bucureşti, au fost reţinuţi, marţi, de procurorii DNA, care vor cere acestei instanţe arestarea lor preventivă în dosarul de mită în schimbul unor soluţii favorabile în dosare. Urmează ca procurorii DNA să solicite arestarea preventivă pentru 30 de zile, potrivit B 1TV.
Magistratul de la Curtea de Apel București Stan Mustață s-a prezentat la audieri, la DNA, marți seară, fiind urmărit penal alături de alți cinci persoane pentru fapte de corupție.
Înainte de a intra la audieri, Mustață a declarat că se așteaptă să fie reținut pentru 30 de zile, deși se consideră nevinovat.
”Bineînțeles. A dat vreodată altceva? Se poate întâmpla orice”, a spus Mustață, întrebat dacă se așteaptă să fie reținut.
”Nu am negociat nimic, v-am spus. Situația este simplă. Banii nu sunt, dosare măsluite nu sunt. 30.000 euro care, de unde? Cine? A zis cineva? Nu apar nicăieri banii ăia. Nu am negociat, nu cunosc, astea sunt minciuni. De aceea dumneavoastră nu sunteți iubiți de nimeni”, a mai spus Mustață, precizând că nu a luat niciodată bani pentru a soluționa dosare.
Judecătorul Stan Mustață, un grefier al Curții de Apel București și alte patru persoane sunt urmăriţi penal pentru fapte de corupţie, a anunțat, marți, Direcția Națională Anticorupție (DNA). Conform procurorilor anticorupție,  în această cauză există date şi aspecte din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, în perioada octombrie 2013 – aprilie 2014, judecătorul Stan Mustaţă şi celelalte cinci persoane, între care un grefier de la Curtea de Apel Bucureşti, au constituit sau aderat la un grupul infracţional în scopul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie judiciară, urmărind obţinerea de beneficii materiale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS