5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCristina Calangiu, dată afară de la conducerea PNL Craiova

Cristina Calangiu, dată afară de la conducerea PNL Craiova

Situaţie tensionată, din nou, în rândul liberalilor doljeni. La circa o lună de la puciul eşuat, de demitere a lui Mihai Voicu din fruntea PNL Dolj, ieri a fost decapitată întreaga conducere a PNL Craiova, în frunte cu preşedintele filialei, Cristina Calangiu, totodată viceprimar al Craiovei. În locul ei a fost numit interimar deputatul Ionuţ Stroe.

Luptele crâncene din interiorul PNL s-au amplificat odată cu începerea campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare din 25 mai. Într-o şedinţă-fulger organizată ieri, Biroul permanent teritorial a propus delegaţiei permanente teritoriale demiterea biroului politic municipal şi a preşedintelui organizaţiei municipale, Cristina Calangiu, precum şi numirea unei noi conduceri interimare. 153 de persoane din 155 au votat pentru demiterea conducerii PNL Craiova, o persoană a votat împotrivă, iar alta s-a abţinut. Cât priveşte noua conducere a PNL Craiova, toţi cei 155 de liberali au fost de acord cu numirea lui Ionuţ Stroe în fruntea filialei municipale.
Reprezentanţii PNL Dolj au precizat pentru GdS că s-a luat această decizie, în primul rând, din cauza lipsei implicării Cristinei Calangiu în activitatea filialei. „Cristina Calangiu se îndepărtase de activitatea PNL Craiova şi nu s-a implicat în campania electorală. A contat şi faptul că în Consiliul Local Craiova, consilierii locali PNL au votat alături de cei de la PSD. Nu cred că primarul Craiovei este perfect pentru a vota întotdeauna ceea ce propune. A fost unanimitate în privinţa numirii noii conduceri“, a declarat Mihai Voicu, preşedintele PNL Dolj.
Noul preşedinte al PNL Craiova, Ionuţ Stroe, a precizat că se impunea această schimbare. „Campania electorală începuse de câteva zile, iar la PNL Craiova nici măcar nu se întrunea cvorumul pentru a se ţine şedinţele. Aşa ceva nu se poate. Acum ne vom implica activ în campania electorală“, a spus Stroe, care a precizat că nu se aşteaptă la alte plecări din PNL către PSD după decizia de ieri.
Secretarul general al PNL Dolj, consilierul judeţean Marian Irinei, a declarat pentru GdS că PNL Craiova, sub conducerea Cristinei Calangiu, adoptase o politică de non combat. „Cristina Calangiu pierduse legătura cu organizaţia municipală, nu se mai întâlneau la şedinţe. Este vorba şi despre lipsa de implicare în campania electorală, de lipsa unei strategii. Ei voiau un soi de non combat. Este inadmisibil ca la nivelul PNL Craiova, prin Cristina Calangiu, să nu se ia nici o poziţie împotriva PSD“, a spus Irinei. Întrebat ce se va întâmpla cu funcţia de viceprimar ocupată de Cristina Calangiu şi cum îşi explică faptul că în consiliul local, liberalii votează cot la cot cu pesediştii, Irinei a spus că aceştia au votat aşa cum li s-a spus de către liderul lor. „Eu sunt consilier judeţean, nu pot interveni la consiliul local, dar mă aşteptam ca liberalii noştri să voteze împotriva mai multor proiecte de hotărâre în Consiliul Local Craiova. Or, asta mă duce cu gândul la altceva. Nu punem mare preţ pe funcţia de viceprimar. Probabil că PSD o va menţine în funcţie pe Cristina Calangiu, pentru că atitudinea ei le-a convenit până acum, probabil că atitudinea aceasta aduce servicii PSD, deci nu au nici un motiv să o schimbe. Oricum, PSD şi UNPR au majoritate şi în consiliul local“, a mai spus Irinei.

Calangiu: Nu suntem navetişti ca domnii Voicu şi Oprea

La rândul ei, Cristina Calangiu a declarat că nu va pleca din PNL, dar a atacat actuala conducere a PNL Dolj. „Ce să vă mai spun acum? Şi eu am votat pentru dizolvarea Biroului politic municipal. Era clar că vor să mă dea afară, deci nu avea rost să mă mai opun. Nu voi pleca din PNL, eu sunt liberală, iar deciziile de susţinere a proiectelor primăriei se datorează faptului că noi trăim în Craiova, nu suntem navetişti ca domnul Voicu şi Oprea. Când suntem la primărie, facem administraţie, doar de aceea am fost numiţi în aceste funcţii. Mă bucur că în locul meu a fost numit Ionuţ Stroe, o persoană în care am încredere“, a spus Calangiu.
La jumătatea lunii trecute, deputatul PNL, Cosmin Enea, trei consilieri judeţeni şi 12 primari PNL din Dolj şi-au anunţat public sprijinul pentru proiectele PSD. Scandalul de atunci l-a determinat pe preşedintele PNL, Crin Antonescu, să vină de urgenţă la Craiova pentru a calma spiritele. În urma vizitei sale, s-a convenit îngheţarea conflictului până după alegerile europarlamentare. În funcţie de rezultat, actuala conducere a PNL Dolj îşi va păstra sau nu funcţiile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS