16.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScurtcircuit la iluminatul public din cartierele Enescu şi Titulescu

Scurtcircuit la iluminatul public din cartierele Enescu şi Titulescu

http://www.youtube.com/watch?v=Ff1IbYt7EyU

Iluminatul public din Craiova este lăsat de izbelişte. Mai multe cartiere sunt în beznă din cauza deficienţelor apărute la sistemul stradal de iluminat. Oamenii sună disperaţi la Telefonul Cetăţeanului, pentru că nu ştiu cui să se mai adreseze. Nimeni nu rezolvă în acest moment problema iluminatului stradal, iar craiovenii spun că le este teamă să se aventureze pe străduţele dintre blocuri după miezul nopţii. Oamenii se tem să nu le fie vandalizate autoturismele lăsate în parcări. Într-o astfel de situaţie se află mare parte din cartierul George Enescu şi Nicolae Titulescu, în zona străzilor Dâmboviţa, Războieni, Curcanul Peneş până spre strada Paşcani, dar şi bulevardul Nicolae Titulescu, aşa cum afirmă craiovenii din zonă.
Pe străzile de aici de peste o săptămână domneşte bezna. „Au venit proprietarii şi ne-au sesizat că nu funcţionează iluminatul public. Nu ştiu dacă de o săptămână, dar cu siguranţă de câteva zile nu funcţionează în zona aceasta, George Enescu – Nicolae Titulescu. Am anunţat, la rândul nostru, prin Telefonul Cetăţeanului, acum câteva zile, dar până la acest moment nu a venit nimeni să rezolve problema, să ne spună ce se întâmplă cu iluminatul. Aţi văzut că am sunat în prezenţa dumneavoastră, pentru a doua oară, la Telefonul Cetăţeanului. Acum să vedem când vor veni. Ne-au spus că au astfel de probleme în tot oraşul şi lumea sună. Aşteptăm. Ştiu că înainte era Luxtenul, acum nu ştim cine se ocupă. Ar fi bine să fie operativi cum erau cei de la Luxten. Îi anunţai dimineaţa şi după masă ajungeau“, a spus Vasile Berinde, vicepreşedinte Asociaţiei 3 Nicolae Titulescu.
Acest lucru este confirmat şi de craiovenii care locuiesc în zonă, de fapt, cei care au bătut la uşa asociaţiei de proprietari fiindcă nu ştiu cui să se adreseze. Iniţial, oamenii au apelat la CEZ, dar acesta este numai furnizorul de energie electrică, nu şi cel care are mentenanţa sistemului.
„Nu funcţionează de o săptămână şi ceva. Nu ştiu ce s-a întâmplat. S-a auzit într-o seară o bufnitură şi s-a văzut o flacără la stâlpul din faţa blocului 39 şi de atunci nu mai funcţionează. Am spus la asociaţie. Dar nu a venit nimeni să remedieze. Acum a venit o maşină de la CEZ, dar nu au intervenit. I-am întrebat şi au spus că este cablul întrerupt. Ne este teamă că avem maşinile în parcare. În iarnă, când au mai fost probleme cu iluminatul public, s-a spart o maşină. Au profitat de întuneric, au spart geamul de la portieră. I-au luat bateria şi alternatorul“, a afirmat Florea Vârtosu, proprietar.

Lipsa iluminatului încurajează hoţii

Oamenii spun că problemele cu iluminatul stradal nu sunt doar pe străzile lăturalnice. Craiova stă prost cu iluminatul şi pe marile bulevarde. „În bulevard (bulevardul Nicolae Titulescu, n.r.) nu funcţionează de câteva săptămâni, iar pe câteva alei pe care funcţionează, dimineaţa opresc prea devreme iluminatul“, a spus Constantin Manea.
Cei care locuiesc în această parte a cartierului George Enescu şi Nicolae Titulescu se tem să nu le fie vandalizate autoturismele care rămân peste noapte în parcările blocurilor. „Iluminatul nu funcţionează în cartier de peste o săptămână. Chiar ieri-noapte a pornit alarma la o maşină din parcarea blocului. Nu vezi nimic, dacă este cineva printre maşini sau nu, pentru că este întuneric. Pot să ni le spargă în orice moment, este beznă. Cine să vadă ce se întâmplă? În George Enescu s-au mai furat de la autoturisme oglinzi, baterii. Este foarte necesar iluminatul public, de aceea plătim taxe la primărie“, a spus o proprietară din blocul 48 din cartierul George Enescu.
Până când administraţia locală va decide ce firmă va prelua mentenanţa iluminatului public, craiovenii nu au decât să-şi păzească autoturismele în parcare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS