14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePasajul subteran trece la RAADPFL

Pasajul subteran trece la RAADPFL

Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova se alege cu administrarea pasajului subteran realizat pe sub intersecţia străzii Arieş cu str. A.I. Cuza şi respectiv cu str. Împăratul Traian. Decizia urmează să fie luată de consilierii locali în şedinţa Consiliului Local Craiova, ce va avea loc pe 24.04.2014. Trecerea pasajului în administrarea RAADPFL este urmarea firească a solicitării venite din partea Direcţiei Elaborare şi Implementare Proiecte (DEIP), care susţine că nu are atribuţii în repararea şi readucerea în stare de funcţionare a pasajului subteran sau a unor componente ale acestuia decât în situaţia în care apar probleme din cauza constructorului sau a proiectantului. De asemenea, regia se va ocupa de la momentul preluării de toate problemele de administrare curentă. Această predare se impune după cele trei evenimente rutiere care au afectat componente ale pasajului şi de a căror refacere DEIP nu se poate ocupa.
Reamintim că, pe 3.03.2014, un şofer turc de tir a avariat un limitator de înălţime amplasat la intrarea în pasaj, dinspre Casa Studenţilor. Când a intrat în pasaj, tirul a acroşat cu partea de sus limitatorul de înălţime amplasat şi l-a avariat.
În seara zilei de 27.03.2014, un șofer bulgar a încercat să treacă cu tirul prin pasajul subteran şi a dărâmat limitatorul de înălțime. Şoferul nu a respectat semnificaţia indicatorului de interzicere a accesului autovehiculelor cu o înălţime mai mare de patru metri amplasat la intrarea în pasajul subteran. Nici în prezent limitatorul nu a mai fost montat. El este aruncat pe spaţiul verde din spatele Universităţii.
Pe 30.03.2014, un tir înmatriculat în Grecia a fost implicat într-un nou incident, la intrarea în pasajul subteran din Craiova, de această dată la intrarea dinspre Casa Studenţilor. Tirul a lovit limitatorul de înălţime amplasat la intrare, alegându-se cu remorca avariată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS