Acasă Actualitate Scriitorul Gabriel Garcia Marquez a fost incinerat în Ciudad de Mexico

Scriitorul Gabriel Garcia Marquez a fost incinerat în Ciudad de Mexico

Corpul neînsuflețit al marelui scriitor columbian Gabriel Garcia Marquez a fost incinerat în Ciudad de Mexico, a anunțat ambasadorul Columbiei în Mexic, Jose Gabriel Ortiz, informează sâmbătă AFP, citată de Agerpres.

Postul de radio columbian Caracol a anunțat anterior că trupul său a fost incinerat joi, în aceeași zi a morții sale. Potrivit Caracol, rămășițele pământești ale lui Garcia Marquez se află într-o capelă din cartierul Pedregal, din sudul capitalei Mexicului. Conducerea capelei, a afirmat că incinerarea a avut loc, fără a face însă precizări.

Scriitorul columbian Gabriel Garcia Marquez, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 1982, magul care a hipnotizat lumea cu poveștile lui dintr-un sătuc din Caraibe a murit joi, 17 aprilie, la 87 de ani.

 

A absolvit Facultatea de Ştiinţe Sociale din Universitatea din Craiova, specializarea Jurnalism. Crede că poveştile oamenilor sunt cele mai importante şi de aceea, împreună cu Ana Dănescu, vrea să aducă mai aproape poveştile simple cu şi despre oameni, într-o emisiune-reportaj.
Exit mobile version