21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtelier de încondeiat ouă, la Craiova

Atelier de încondeiat ouă, la Craiova

http://www.youtube.com/watch?v=EWh9ad7K4S4

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova a organizat ieri un atelier de încondeiat ouă, cu ocazia Sărbătorilor Pascale. La eveniment au participat preşcolari, elevi, persoane din cadrul Complexului de Serviciu Specializat Tip Rezidenţial Adulţi din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copiilor Dolj, precum şi membrii Asociaţiei de Pensionari Civili „Mihai Viteazul“ din Craiova. „Casa de Cultură «Traian Demetrescu» a avut iniţiativa acestui proiect şi am încercat să unim categorii de vârstă şi categorii sociale diferite pentru că aceasta este una dintre cerinţele Uniunii Europene când va valida dosarul de candidatură pentru Capitala Culturală 2021, şi anume de a crea punţi de legătură între categoriile sociale, de vârstă şi profesionale“, ne-a spus Cosmin Dragoste, directorul Casei de Cultură „Traian Demetrescu“.
Pe tot parcursul atelierului de creaţie, cei prezenţi au învăţat de la artişti plastici diferite tehnici de încondeiat ouă, dar şi ce materiale pot folosi. „Avem în sală copii care învaţă tehnica vopsirii de Paşte a ouălor. Sunt foarte entuziasmaţi. Printre ei sunt prezenţi şi copii care au avut o şansă mai mică la bucurii, dar care în aceste momente sunt plini de fericire şi mulţumiţi că li s-a dat şi lor această oportunitate să împărtăşească bucuria de a încondeia ouă”, a adăugat Mariana Montegaza, artist plastic.
La eveniment au fost prezente şi câteva studente de la Secţia de Peisagistică a Facultăţii de Agronomie, care au adus diverse aranjamente cu specific pascal, confecţionate chiar de ele. „Cu ocazia Sărbătorilor de Paşte vrem să îi învăţăm pe copii să facă diferite felicitări şi ornamente. Am adus pentru ei nişte tablouri, ouă, coşuleţe, felicitări şi suporturi pentru ouă“, ne-a spus Diana Buşe, una dintre studente.
Acesta este primul an în care Casa de Cultură „Traian Demetrescu“ organizează un astfel de atelier. Toate ouăle încondeiate, precum şi aranjamentele de Paşte, vor ajunge la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Craiova, însoţite de un program artistic al chitaristului Radu Ionescu.
Madeline Neagoe
Adelina Ciochia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS