10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎndemn al Papei Francisc în Duminica Floriilor

Îndemn al Papei Francisc în Duminica Floriilor

Papa Francisc i-a îndemnat pe credincioși să se întrebe dacă seamănă cu cei care l-au trădat pe Iisus Hristos sau cu cei „curajoși” care i-au fost fideli, îndemn pe care l-a adresat în Duminica Floriilor, când biserica sărbătorește intrarea triumfală a lui Iisus în Ierusalim, potrivit Agerpres.

Purtând podoabe purpurii, Papa a ieșit din Bazilica San Pietro și a ajuns cu papamobilul până în piață, unde mulțimea, purtând flori și ramuri de măslin, l-a întâmpinat cu urale. Floriile sunt sărbătoarea care marchează începutul Săptămânii Patimilor în care vor fi marcate Patimile, Moartea și Învierea lui Iisus Hristos. Mii de flori, ramuri de palmier și de măslin au fost aduse special din regiunea Puglia (sud-estul Italiei) pentru a împodobi cu această ocazie Piața San Pietro.

Papa Francisc va celebra la 17 aprilie mesa din Joia Mare la Bazilica San Pietro iar apoi va spăla picioarele a 12 persoane de la Centrul „Santa Maria della Provvidenza”, dedicat îngrijirii bătrânilor și persoanelor cu dizabilități. În Vinerea Mare, Suveranul Pontif va oficia slujba Patimilor în Capela Papală și va conduce procesiunea Via Crucis. După slujba de sâmbătă noapte pentru sărbătorirea Învierii, Papa îi va binecuvânta duminică la prânz pe credincioși în tradiționala mesă Urbi et Orbi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS