24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVictor Ciorbea va candida pentru funcţia de Avocat al Poporului

Victor Ciorbea va candida pentru funcţia de Avocat al Poporului

Victor Ciorbea a declarat, azi, că va candida pentru funcţia de Avocat al Poporului şi că a notificat Parlamentul şi conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) că s-a retras din poziţia de membru neexecutiv al Consiliului ASF, informează Mediafax.

„Voi candida pentru funcţia de Avocat al Poporului şi am notificat atât Parlamentul, cât şi ASF cu privire la retragerea mea din Consiliul Autorităţii”, a spus Ciorbea.

PSD îl susţine pe Victor Ciorbea pentru funcţia de Avocat al Poporului, au declarat, marţi, surse politice pentru sursa citată mai sus.

Plenul comun al celor două Camere a aprobat recent numirea lui Mişu Negriţoiu în funcţia de preşedinte, membru executiv al Consiliului ASF şi a lui Victor Ciorbea în funcţia de membru neexecutiv al Consiliului ASF. Numirile în funcţie au fost făcute pe durata rămasă a mandatului şi se aplică de la 1 mai 2014.

Avocatul Poporului, Anastasiu Crişu, şi-a înaintat demisia în 19 decembrie 2013.  Grupurile parlamentare PDL din Camera Deputaţilor şi Senat şi Grupul parlamentar PPDD din Camera Deputaţilor au formulat, în 27 decembrie 2013, o sesizare referitoare la neconstituţionalitatea Hotărârii privind încetarea mandatului Avocatului Poporului şi preluarea atribuţiilor acestei funcţii de către un adjunct al Avocatului Poporului, respectiv Ecaterina Teodorescu. Judecătorii Curţii Constituţionale au decis, în 22 ianuarie, că numirea Ecaterinei Teodorescu în funcţia de Avocat al Poporului, în urma demisiei lui Anastasiu Crişu, este constituţională.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS