Acasă Actualitate Forţele Aeriene Americane şi Române participă la Exerciţiul „Dacian Viper 2014” cu...

Forţele Aeriene Americane şi Române participă la Exerciţiul „Dacian Viper 2014” cu avioane F-16

Forţele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii şi Forţele Aeriene Române vor efectua, în perioada 10-17 aprilie 2014, un exerciţiu bilateral la Câmpia Turzii. Şase avioane F-16 ale Escadrilei 31 Vânătoare de la Baza Aeriană Aviano, din Italia, vor participa la exerciţiu. Exerciţiul a fost planificat anterior evenimentelor actuale din Ucraina.

Scopul exerciţiului este creşterea interoperabilităţii şi a nivelului de pregătire pentru operaţiuni aeriene combinate, inclusiv aer-aer, aer-sol şi pregătire pentru controlori de trafic aerian pentru operaţiuni tactice întrunite. Acest exerciţiu este cea mai recentă ilustrare a înaltului nivel de cooperare militară existentă între cele două ţări şi reflectă forţa parteneriatului nostru cu România.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version