12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBăsescu: Structurile MAI trebuie să scape de petele de corupţie

Băsescu: Structurile MAI trebuie să scape de petele de corupţie

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la bilanţul Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), că această instituţie va deveni „de elită” atunci când va scăpa de petele de corupţie care sunt pe toată structura, „de sus până jos”, şi a cerut structurilor MAI responsabile anti-corupţia internă „să se activeze mult mai puternic”, potivit Mediafax.

Preşedintele Băsescu a spus că are o menţiune specială pentru DGIPI şi DGA, precizând că este esenţial ca personalul ministerului să fie protejat de corupţie.

„Ca şef al statului, nu îmi pot permite să nu vă spun ce gândesc. În mod categoric, în Minsterul de Interne, în Poliţie, de multe ori şi la ISU, există elemente de corupţie. Ne-am obişnuit să dăm de pământ cu agentul mic, din stradă, dar vă cer în mod categoric, în mod deosebit, structurilor MAI responsabile cu lupta împotriva corupţiei în interiorul instituţiei să se activeze mult mai puternic”, a spus şeful statului.

El a arătat că „această instituţie va deveni o instituţie de elită atunci când va scăpa de petele de corupţie care sunt pe toată structura, de sus până jos”.
„Am convingerea că veţi continua şi grupurile infracţionale vor înţelege că este grea viaţa de infractor, într-o Românie în care Poliţia, crima organizată, îşi face treaba. La fel cum şi viaţa politicienilor infractori este grea când instituţiile statului şi fac treaba”, a mai comentat Traian Băsescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS