5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTronsonul cu şase benzi de pe Caracal, atacat de constructor

Tronsonul cu şase benzi de pe Caracal, atacat de constructor

http://www.youtube.com/watch?v=3Q5_FJF4Xa4

\n

Lucrările de reabilitare a străzii Caracal au ajuns pe tronsonul cu şase benzi. În numai 18 zile, constructorul a adus la un stadiu destul de avansat trotuarele de pe primul tronson, rămânând doar ca ele să fie acoperite cu mixtură asfaltică. În prezent, pe prima parte a străzii se lucrează la frezarea carosabilului, iar pe suprafaţa cu cele şase benzi se scot bordurile. Astăzi sau mâine va începe şi asfaltarea trotuarelor de pe primul tronson.

După cum bine au observat mai ales şoferii, în ultimele zile, utilajele firmei Dancor Romconstruct, cea care se ocupă de reabilitarea străzii Caracal, au ajuns cu lucrările pe tronsonul cu şase benzi al arterei. Lucrările au prins un avans considerabil, după cum declară reprezentanţii constructorului, care spun că circulaţia pe cele şase benzi va fi afectată doar în perioada frezării suprafeţei asfaltice. „După cum puteţi urmări şi dumneavoastră, aşa cum am promis, vom intra pe zona tronsonului doi. Se vede că stăm deja foarte bine cu lucrările, suntem chiar peste aşteptări, şi nu am lucrat cu frâna de mână trasă. Lucrăm acum la dezafectarea bordurilor aferente trotuarelor, urmând să efectuăm şi aici reabilitarea lor, aşa cum am făcut-o pe zona tronsonului unu. După cum se poate observa, nu e afectată circulaţia în perioada efectuării acestor lucrări. Probabil că, atunci când vom ajunge şi aici să frezăm suprafeţele degradate, vom închide un sens de circulaţie, vom marca provizoriu celălalt sens şi se va circula pe două benzi pe ambele sensuri“, a explicat ing. Marian Ieremia, şef de şantier din partea constructorului.

În câteva zile, trotuarele vor fi asfaltate

În ceea ce priveşte trotuarele de pe primul tronson, acestea mai trebuie să fie acoperite cu mixtură asfaltică. În acest moment, însă, se realizează frezarea carosabilului. „Acolo, lucrările s-au terminat, urmând ca în scurt timp – mâine, cel târziu poimâine – să începem aşternerea mixturii asfaltice pe trotuare. Aţi observat că am început şi frezarea suprafeţei carosabilului, iar în două săptămâni terminăm tot tronsonul, inclusiv aşternerea mixturii pe carosabil. Aşa promitem şi sper să ne ţinem de promisiune, ca şi până acum“, a spus Ieremia. Utilajul folosit la frezarea străzii este un „şoricel de asfalt“, aşa cum este el denumit, care poate freza şi zece metri pe minut. Pe tronsonul cu şase benzi va fi folosit un utilaj mult mai mare, un „mastodont“, care are şi un rezervor de apă.

„Eu am graficul lucrărilor pe patru luni. Sigur ne încadrăm“

Reprezentanţii constructorului au precizat că vor încerca, pe cât posibil, să nu închidă circulaţia şi că vor aşterne asfaltul pe carosabil pe perioada nopţii. În prezent, pe strada Caracal se lucrează cu opt utilaje, cinci autobasculante şi 17 oameni. „Întrucât au fost anumite probleme de proiectare vizavi de acest tronson doi, nu am putut să ţinem toţi oamenii şi am fost nevoiţi să îi dislocăm spre alte lucrări“, a punctat şeful de şantier. Acesta asigură că lucrările se vor termina la timp: „Eu am graficul lucrărilor pe patru luni. Nu cred că vom termina mai repede, dar în cele patru luni sigur ne încadrăm“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS