12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTurcii de la ETI vor începe lucrările pe 14 aprilie

Turcii de la ETI vor începe lucrările pe 14 aprilie

Compania turcă ETI Gida Sanayi ve Ticaret A.Ş. a primit ieri un ajutor de stat de circa şase milioane de euro pentru a deschide o fabrică de biscuiţi în Bănie, a informat directorul Parcului Industrial Craiova (PIC), Marin Nicoli. „Pe 19 noiembrie 2013, am semnat un act de superficie cu ETI Gida pentru suprafaţa de 7,6 hectare de teren pe care vor face această investiţie greenfield. Dar exista această condiţie, a acordării ajutorului de stat. Din moment ce ajutorul de stat a fost aprobat, din 14 aprilie vor începe construirea halelor de producţie, aceasta fiind prima etapă a investiţiei. Pentru etapa a doua, este nevoie de alte patru hectare de teren, pe care încercăm să le luăm de la stat pentru a le pune la dispoziţia investitorului“, a spus Nicoli.
Potrivit autorităţilor, în alegerea Craiovei au contat foarte mult şi conexiunile pe care investitorii turci le au la dispoziţie, şi anume legătura cu Aeroportul Craiova, centura ocolitoare de nord a municipiului (DN 65F) şi drumul european E 574 Craiova – Bucureşti.
Compania şi-a început activitatea în anul 1962, fiind o firmă de familie a cărei activitate a pornit de la 20 de angajaţi şi a ajuns până la 5.000 de locuri de muncă în prezent. Firma exportă la ora actuală produsele în 60 de ţări ale lumii. ETI Gida ar urma să investească la Craiova peste 30 de milioane de euro într-o fabrică de biscuiţi şi produse de patiserie, unde vor lucra circa 350 de persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS