5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoi condamnări în dosarul referendumului

Noi condamnări în dosarul referendumului

Săptămâna trecută, alte două persoane din Mehedinţi au fost condamnate în dosarul Referendumului. Este vorba de preşedintele şi un membru al biroului electoral al unei secţii de votare din comuna Pătulele, care au fost condamnaţi de Judecătoria Vânju Mare. Calea Rodica şi Antonie Totus au fost condamnaţi fiecare la un an de închisoare cu suspendare cu un termen de încercare de trei ani, iar în cazul lui Ion Amzoi a încetat procesul penal, se arată pe portalul instanţei din Vânju Mare.
Preşedintele secţiei de votare din comuna Pătulele împreună cu doi membri ai secţiei – Titus Antonie şi Ion Amzoi – au fost trimişi în judecată pentru fraudarea referendumului, la începutul lunii martie 2013. Potrivit rechizitoriului procurorilor Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, aceştia ar fi introdus în urnele de vot un număr suplimentar de 137 de buletine de vot falsificate în numele celor care nu s-au prezentat la vot.
„Cu ocazia desfăşurării referendumului naţional organizat pe 29 iulie 2012, Calea Rodica, în calitate de preşedinte al unei secţii de votare din comuna Pătulele, a semnat lista electorală suplimentară aferentă urnei mobile cunoscând că aceasta conţine semnături false, a introdus în urnă un număr suplimentar de buletine de vot, corespunzător persoanelor înscrise în fals (atât în lista electorală permanentă, cât şi în lista electorală suplimentară) şi a consemnat date nereale cu privire la numărul participanţilor în procesul – verbal privind rezultatul referendumului. Totodată, Antonie Titus şi Ion Amzoi, în calitate de membri ai biroului electoral al aceleiaşi secţii din comuna Pătulele, care au fost desemnaţi de preşedinta secţiei să se deplaseze cu urna mobilă la toate persoanele înscrise în lista suplimentară, nu şi-au îndeplinit această atribuţie. În acest context, inculpaţii au permis, ulterior, semnarea în fals a celor care nu şi-au exercitat dreptul de vot şi introducerea unui număr suplimentar de buletine de vot corespunzător acestor persoane, precum şi semnarea procesului-verbal privind rezultatul referendumului, cunoscând că acesta conţine date nereale“, se arată în rechizitoriul procurorilor.
Aceeaşi sursă precizează că la secţia din Pătulele au fost fraudate 137 de voturi din totalul de 1.440 de alegători înscrişi pe lista permanentă şi cea suplimentară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS