16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a primit pe ministrul Corlăţean

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a primit pe ministrul Corlăţean

În cursul vizitei sale la Chişinău, ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a fost primit astăzi, 31 martie 2014, de preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.
Discuţiile au abordate tematica regională, relaţiile bilaterale şi integrarea europeană a Republicii Moldova.
Ministrul Titus Corlăţean a arătat că „în actualul context regional, prioritatea esenţială a Republicii Moldova este aceea de a persevera în direcţia reformelor şi integrării europene, în folosul nemijlocit al propriilor cetăţeni”. Angajamentul clar pro-european al Chişinăului, reconfirmat în această perioadă complicată în Vecinătatea Estică, a fost recunoscut de toţi partenerii europeni. Apropiata liberalizare a regimului de vize pentru cetăţenii de peste Prut şi accelerarea calendarului de semnare a Acordului de Asociere, inclusiv a componentei de liber schimb, sunt expresii elocvente ale determinării Uniunii Europene de a susţine partenerul estic cel mai performant şi consecvent – Republica Moldova.
Şeful diplomaţiei române a prezentat poziţia părţii române de condamnare a actului de anexare a Crimeei de către Federaţia Rusă, contrar dreptului internaţional. A exprimat preocupare în legătură cu impactul evenimentelor din Crimeea asupra climatului de stabilitate şi securitate regională, îndeosebi asupra Republicii Moldova şi a procesului reglementării transnistrene. Legat de acest ultim aspect, ministrul Titus Corlăţean a subliniat necesitatea continuării dialogului pentru identificarea cât mai grabnică a soluţii negociate, durabile, în condiţiile respectării suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS