12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimăria Târgu Jiu casează deşeuri

Primăria Târgu Jiu casează deşeuri

Primăria Târgu Jiu casează deşeuri de echipamente electrice şi electronice pentru a susţine elevii şi profesorii înscrişi în programul naţional de educaţie de mediu Patrula de Reciclare. Acesta este susţinut de Asociaţia ROREC care promovează colectarea selectivă a deşeurilor electronice şi electrocasnice. Managerul proiectului din partea Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec, Alexandra Arnăutu, a declarat că, la nivelul judeţului Gorj, programul Patrula de Reciclare se află la a doua ediţie, parteneri fiind Primăria Târgu Jiu şi Inspectoratul Şcolar Judeţean.
„Fiecare profesor implicat în proiect formează o echipă din 15-20 de elevi sau chiar preşcolari, deoarece acţiunea se derulează şi la nivelul grădiniţelor, fiecare grup primeşte o broşură adaptată vârstei şi preocupărilor lor prin care învaţă prin jocuri sau alte modalităţi interesante despre importanţa protejării mediului. În acest an, sunt formate 25 de astfel de patrule, opt sunt din Târgu Jiu, restul din alte localităţi din judeţ şi şi-au propus să convingă fiecare locuitor al judeţului să se debaraseze de câte 50 de grame deşeuri de echipamente electrice. Este o misiune grea deoarece noi în România colectăm circa un kilogram de deşeuri, comparativ cu patru kilograme cât este media europeană. Cele 50 de grame de care trebuie să se debaraseze fiecare locuitor reprezintă trei baterii“, a precizat Alexandra Arnăutu. Până în prezent, au fost colectate circa două tone de astfel de deşeuri, concurenţii din Gorj mai având de strâns peste 15 tone de deşeuri pentru a putea câştiga competiţia naţională. Anul trecut, au fost colectate şapte tone de deşeuri electronice şi electrocasnice.  
Primăria pune gratuit la dispoziţia celor care vor să scape de deşeuri numărul de telefon 0800 444 800, disponibil zilnic, între orele 9.00 – 17.00. Preluare obiectelor se face în baza unei programări telefonice, de la domiciliu sau de la sediul firmelor, fără a fi achitată vreo taxă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS