8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHoţii au furat băncile din Parcul Tineretului din Faţa Luncii

Hoţii au furat băncile din Parcul Tineretului din Faţa Luncii

\n

Azi o floare, mâine un bec, mai târziu un coş de gunoi, apoi băncile. Una câte una, cad în mâna hoţilor, care au dat iama în Parcul Tineretului din Craiova. Au început cu ce a fost mai uşor de luat şi în ultima săptămână au continuat cu băncile de pe aleile parcului şi cu coşurile de gunoi. Aceştia au profitat de faptul că porţile de la ieşirea secundară, dinspre baza Constructorul, sunt deschise, dar şi de lipsa pazei. Mobilierul din parc este dezmembrat pentru componentele metalice pe care le conţine sau ajunge pe proprietăţile private, învecinate parcului. Pentru făptuitori parcul nu reprezintă un spaţiu de relaxare, aşa cum este pentru majoritatea craiovenilor. Întrebaţi dacă au cunoştinţă de furtul băncilor şi coşurilor de gunoi din parc, reprezentanţii RAADPFL, administratorul respectivei grădini publice, au răspuns afirmativ. „Ştim de aceste furturi care au avut loc în ultima vreme în Parcul Tineretului, am fost deja sesizaţi şi am luat măsuri de întărire a pazei“, a spus un angajat al Regiei.
Am încercat şi noi ieri (joi – n.r.) să vedem cât de supravegheat este Parcul Tineretului, dar la ieşirile secundare (cea dinspre fostul stadion Constructorul şi cea de la restaurantul Stejarul) nu era nici ţipenie de poliţist local.
În schimb, la dispeceratul Poliţiei Locale nu se ştie nimic de dispariţia mobilierului din parc, iar directorul Octavian Mateescu nu a putut fi contactat ca să confirme sau să infirme faptul că reprezentanţii Regiei sau alt reprezentant al administraţiei locale  au cerut mărirea dispozitivului de pază  în Parcul Tineretului.
Este nefiresc şi faptul că furtul nu a fost raportat la poliţie. „Nu avem nici o sesizare cu privire la comiterea vreunui furt din Parcul Tineretului“, a declarat Alin Apostol, purtătorul de cuvânt IJP Dolj.

Paza bună… îi descurajează pe hoţi

Parcul Tineretului fiind lăsat de izbelişte, tupeul hoţilor nu mai miră pe nimeni. În plus, nu scapă de mâna celor puşi pe făcut rău nici mobilierul de la locul de joacă destinat copiilor. Unele piese de mobilier au fost distruse şi scoase din folosinţă, altele sunt lipsite de unele componente.
Bunul mers al lucrurilor, în Parcul Tineretului, cade în sarcina RAADPFL-ului şi a Poliţiei Locale, mai ales a Poliţiei Locale. Cele două instituţii subordonate administraţiei locale trebuie să ţină seama că zona este rău famată şi că paza parcului trebuie întărită. Lipsa oamenilor de ordine îi încurajează pe hoţi să acţioneze chiar şi ziua în amiaza mare. În plus, administratorul parcului, RAADPFL, trebuie să solicite mai mult personal de ordine, care să asigure supravegherea unei suprafeţe atât de mari. Parcul Tineretului se întinde pe 54 de hectare şi are doar cinci ani de la inaugurare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS