10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDian Popescu vrea să candideze împotriva lui Călinoiu

Dian Popescu vrea să candideze împotriva lui Călinoiu

\n

Preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, a declarat că va candida împotriva pesedistului Ion Călinoiu, şeful Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, dacă acesta din urmă se va decide să intre în cursa pentru postul de senator în Colegiul uninominal numărul 2. Dian Popescu este senator de Gorj, însă se declară dispus să intre din nou în campanie electorală pentru a-şi măsura forţele cu preşedintele executiv al Organizaţiei Judeţene a PSD Gorj. Social-democraţii gorjeni nu au stabilit încă numele candidatului, deşi Ion Călinoiu s-a arătat şi el dispus să lase Consiliul Judeţean pentru Senat. „Dacă Ion Călinoiu va fi candidatul PSD la Senat în Colegiul uninominal 2, voi candida cu certitudine. Este datoria mea să intru în lupta pentru postul de senator ca preşedinte al PNL Gorj. Va fi o luptă extrem de interesantă“, a precizat Dian Popescu.

Candidatul va fi stabilit prin vot

Potrivit lui Ciprian Florescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, numele candidatului PSD ar urma se fie selectat dintre cel al lui Ion Călinoiu, respectiv cel al lui Mihnea Costoiu.
Săptămâna trecută a mai fost vehiculată şi o candidatură a lui Cosmin Popescu, ex-preşedinte al PDL Gorj, actual om de încredere al lui Laurenţiu Ciurel, managerul Complexului Energetic Oltenia şi fost vicepreşedinte al PSD Gorj.
Surse din mediul politic local susţin că premierul Victor Ponta, aflat la al treilea mandat de deputat de Gorj, ar dori promovarea de candidaţi tineri pentru partid.
După plecarea senatorului Toni Greblă la Curtea Constituţională, PSD a rămas fără nici un senator în judeţul Gorj. Călinoiu nu ar spune nu unei candidaturi după 16 ani de activitate la conducerea CJ Gorj, însă are nevoie şi de votul colegilor din Biroul Judeţean şi de susţinere din partea organizaţiei centrale a PSD, unde ocupă funcţia de vicepreşedinte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS