6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVictor Atanasie Stănculescu rămâne în închisoare

Victor Atanasie Stănculescu rămâne în închisoare

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au respins, luni, ca nefondată, cererea de eliberare condiționată din închisoare a fostului general de armată Victor Atanasie Stănculescu, condamnat la 15 ani de detenţie în dosarul Revoluţiei de la Timişoara, potrivit Agerpres. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 3 zile. De asemenea, instanţa a stabilit că Victor Atanasie Stănculescu va putea face o nouă cerere de eliberare condiţionată la data de 20 august 2014.

Astăzi, în sala de judecată, avocatul lui Stănculescu a declarat că fostul general a avut o atitudine ireproşabilă în penitenciar şi a primit aviz favorabil din partea Comisiei de eliberări condiţionate de la Penitenciarul Jilava. De asemenea, avocatul a invocat vârsta înaintată a lui Stănculescu şi a cerut judecătorilor eliberarea acestuia ţinând cont şi de aplicarea legii penale mai favorabile.

De cealaltă parte, procurorul de şedinţă s-a opus eliberării condiţionate a lui Victor Atanasie Stănculescu susţinând că faptele de care se face acesta vinovat sunt foarte grave.

Victor Atanasie Stănculescu a fost condamnat în octombrie 2008 la 15 ani de închisoare şi degradarea militară, în urma unei decizii definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. De-a lungul anilor, el a depus în instanţe mai multe cereri de eliberare din închisoare, susţinând că are probleme grave de sănătate, iar afecţiunile de care suferă nu pot fi tratate în sistemul penitenciar. Toate solicitările sale au fost însă respinse de judecători.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS