10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCooperare bilaterală româno-polonez în domeniul apărării

Cooperare bilaterală româno-polonez în domeniul apărării

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, şi omologul său polonez, Tomasz Siemoniak, s-au întâlnit vineri, 21 martie, la sediul MApN.
Pe agenda discuţiilor, s-au aflat teme precum cooperarea bilaterală în domeniul apărării, pregătirea Summit-ului NATO din toamna acestui an de la Londra dar şi potenţiale programe de cooperare între categoriile de forţe militare.
În acest context, ministrul român a afirmat faptul că relaţia de parteneriat militar între cele două ţări este una îndelungată şi are la bază principii comune.
Ministrul Duşa a mai subliniat faptul că a fost luată în discuţie şi pregătirea Summit-ului NATO din toamnă, de la Londra, unde statele Alianţei trebuie să aibă o anumită poziţie faţă de capabilităţile militare viitoare .
Alte subiecte dezbătute au fost acordul de colaborare între România şi Polonia, în special în domeniul forţelor aeriene ale celor două armate, stadiul implementării scutului anti-rachetă şi securitatea maritimă în zona extinsă a Mării Negre.
În finalul întrevederii, miniştrii român şi polonez ai apărării au salutat semnarea, la Bruxelles, a părţii politice a Acordului de asociere a Uniunii Europene cu Ucraina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS