14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBucloiu, condamnat la închisoare cu executare pentru trafic de influenţă

Bucloiu, condamnat la închisoare cu executare pentru trafic de influenţă

Ion Bucloiu, din comuna Săuleşti, a fost condamnat de Tribunalul Gorj la doi ani de închisoare pentru trafic de influenţă în formă continuată, însă hotărârea poate fi atacată cu apel. În plasa acestuia au căzut pădurari sau poliţişti, dosarul fiind instrumentat de Direcţia Generală Anticorupţie. Bucloiu a promis mai multor persoane că le rezolvă diferite probleme cu justiţia sau pentru obţinerea unor acte şi a primit diferite foloase sau bani. Potrivit Tribunalului Gorj, Bucloiu a fost condamnat la pedeapsa cea mai grea de doi ani de închisoare.

Arestat pentru şantaj

Ion Bucloiu a fost trimis în judecată de procurorii gorjeni pentru trafic de influență, însă la un moment dat a fost arestat pentru şantaj. Faptele pentru care a fost condamnat acum s-au petrecut în perioada 2011-2012.
„Prin actul de sesizare al instanţei de judecată s-a reţinut că Bucloiu Ion, în perioada 2011-2012, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a pretins şi primit bani şi bunuri alimentare în valoare totală de 1.500 de lei, a acceptat promisiunea sumei de 560 de lei de la martora S.V., lăsând-o să creadă că are influenţă asupra judecătorilor din cadrul Judecătoriei Târgu-Cărbuneşti în vederea soluţionării favorabile a unui dosar aflat pe rolul acestei instanţe, a primit cantitatea de zece litri de vin şi cinci litri de ţuică de la aceeaşi martoră, precum şi o drujbă (fierăstrău mecanic) de la martorul S.I., lăsând să se creadă că are influenţă asupra membrilor Comisiei de expertiză medicală a capacităţii de muncă în vederea pensionării pe caz de boală a martorului S.I. şi a acceptat promisiunea cantităţii de 50 de litri de vin şi a doi curcani de la martorul M.C., lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra membrilor Comisiei de expertiză medicală a capacităţii de muncă în vederea pensionării pe caz de boală a martorului M.C.“, se precizează în rechizitoriul de trimitere în judecată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS