11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFord - Universitatea din Craiova, parteneriat strategic

Ford – Universitatea din Craiova, parteneriat strategic

http://www.youtube.com/watch?v=NH4eaMnObGQ

\n

Ford România şi Universitatea din Craiova au semnat ieri primul parteneriat oficial prin care cele două părţi se angajează să dezvolte în continuare programe educaţionale pentru a forma tânăra generaţie în domeniul auto. Cu acest prilej, Ford a donat încă două motoare Ecoboost de un litru pentru Facultatea de Inginerie Electrică, după ce anul trecut a mai donat trei vehicule B-Max şi alte două motoare Ecoobost de un litru. De altfel, parteneriatul a fost consfinţit şi printr-o plachetă simbolică pe care fabrica auto din Craiova a acordat-o Universităţii.

Parteneriatul strategic de colaborare a fost semnat între preşedintele Ford România, Jan Gijsen, şi rectorul Universităţii din Craiova, prof.univ. dr. Dan Claudiu Dănişor, şi va consta în adaptarea curriculei educaţionale la cererea de pe piaţa auto, precum şi în creşterea numărului programelor de intership pentru studenţi, întrucât există estimări că industria auto va cunoaşte o dezvoltare considerabilă în perioada următoare.
„Parteneriatul pe care îl semnăm a început cu mulţi ani în urmă, când am demarat o serie de programe de intership. Avem deja 40 de studenţi care au beneficiat de aceste programe de pregătire, la care se adaugă faptul că, după lansarea producţiei la Craiova, am donat Universităţii atât vehicule B-MAX, cât şi motoare EcoBoost de 1 litru. Prin semnarea acestui parteneriat strategic ne dorim să marcăm mai departe şi să creştem această relaţie pe care am început-o. Vom creşte numărul de programe de intership şi vom adapta programa educaţională la necesităţile industriei auto din România. Este un parteneriat prin care ambele părţi au de câştigat pentru că suntem de părere că industria auto va creşte în partea aceasta de est a Europei, dar şi în România. Deci, în viitoriul apropiat, considerăm că va fi nevoie să avem ingineri foarte bine pregătiţi care să facă faţă provocărilor din industria noastră“, a precizat Jan Gijsen, preşedintele Ford România.

Ford are astfel de parteneriate şi în alte ţări

Parteneriate de felul celui realizat cu Universitatea din Craiova sunt derulate de Ford şi în alte ţări în care are fabrici.
„Parteneriatul cu Universitatea din Craiova nu este unicul de acest gen. Ford are astfel de parteneriate şi în alte locuri din lume, unde noi deţinem fabrici. Este vorba de colaborări care există în Statele Unite, dar şi în Europa. După cum vedeţi, nu suntem doar un investitor în România. Suntem, în primul rând, cetăţeni ai Craiovei şi ai judeţului Dolj şi avem o responsabilitate faţă de comunitatea în care funcţionăm“, a subliniat preşedintele Jan Gijsen.
De altfel, rectorul Universităţii din Craiova, prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănişor, a subliniat faptul că parteneriatul dintre Universitatea din Craiova şi compania Ford este important din mai multe puncte de vedere.
„Mai întâi, această colaborare cu cel mai important producător din regiune dovedeşte implicarea Universităţii în rezolvarea problemelor nu doar ştiinţifice, ci şi a problemelor comunităţii în care trăieşte. Universitatea vrea să se apropie de industrie, vrea să se apropie de marii producători pentru a oferi acestora forţa de muncă necesară pentru a performa. Este foarte important ca Universitatea să-şi adapteze oferta educaţională în raport cu necesităţile pieţei muncii şi trecem printr-un astfel de proces, pe care l-am început în urmă cu doi ani. Şi vreau să mulţumesc companiei Ford pentru sprijinul acordat în remodelarea programelor noastre de studii, şi pentru donaţiile ce au constat în maşini şi motoare, într-un moment extrem de dificil, un moment de criză economică, în care bugetul pentru educaţie este din ce în ce mai redus. Datorită sprijinului Ford, studenţii noştri au condiţii mai bune de laborator, au condiţii mai bune pentru a face cercetare, au condiţii mai bune pentru a oferi apoi competenţele lor pe piaţa muncii. Sunt convins că deschiderea companiei Ford către Universitate va face din această regiune cea mai importantă regiune din punct de vedere al creativităţii intelectuale şi din punct de vedere al producţiei de bune materiale“, a declarat rectorul Dan Claudiu Dănişor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS