10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePonta nu va fi cercetat pentru plagiat

Ponta nu va fi cercetat pentru plagiat

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins astăzi cererea de redeschidere a dosarului de plagiat a premierului Victor Ponta, formulată de Adrian Papahagi, Mihail Neamţu şi Augustin Ofiţeru. Decizia este definitivă, potrivit Mediafax.
Aceasta a fost ultima cale de atac la decizia procurorilor, soluţia pronunţată de instnaţa supremă fiind definitivă.

La începutul lunii iulie 2013, un procuror ierarhic superior celui de caz a respins o contestaţie similară.
Denunţătorii premierului au atacat decizia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a dat o soluţie definitivă.

Denunţul la Parchetul instanţei supreme în acest caz a fost făcut în 22 august 2012, de către Mihail Neamţu, Adrian Papahagi şi Minel Augustin Ofiţeru.
Denunţătorii au susţinut că, din cele 292 de pagini ale lucrării „Răspunderea în dreptul internaţional umanitar”, publicată de Editura Universul Juridic în 2010, lucrare care îi are ca autori pe Victor Ponta şi Daniela Coman, „un număr de 113 pagini nu constituie o operă de creaţie originală proprie, ci reprezintă o însuşire frauduloasă a produsului de craţie intelectuală a patru autori”.

Procurorul Mihaela Litvin, de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a arătat în rezoluţia prin care a dispus neînceperea urmăririi penale, că nu se confirmă faptul că Victor Ponta a plagiat în 113 pagini din cele 292 ale lucrării „Răspunderea în dreptul internaţional umanitar”, după cum se arăta în denunţul făcut în august 2012 de Mihail Neamţu, Adrian Papahagi şi Minel Augustin Ofiţeru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS