Bătrână cu trei accidente cerebrale, plimbată şase ore între spitale

Autori


O femeie, de 78 de ani, din Craiova, a fost plimbată timp de aproape şase ore cu ambulanţa între Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Victor Babeş“, Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

După un scenariu copiat parcă după filmul „Moartea domnului Lăzărescu“, purtaţi între spitale, fără a primi minimul de atenţie pentru mamă, respectiv bunica pe care o aveau pe targă, ajunşi la capătul puterilor şi nemaisuportând umilinţa la care au fost supuşi, aparţinătorii Marioarei Barbu ne-au sesizat la Gazeta de Sud. „Mama a suferit al doilea accident cerebral vascular în luna decembrie 2013 şi se pare că săptămâna trecută a mai suferit încă unul. Este imobilizată, reuşeşte cu greu să îşi mai mişte doar mâinile. Medicii i-au dat tratament şi i-au recomandat recuperare. Joi dimineaţă, am adus-o la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie, unde a fost internată în vederea recuperării. Vineri dimineaţă, când am mers la ea la spital, am văzut că fusese mutată într-un alt pat, geamul era deschis la maxim, era ţinută în curent, iar restul pacienţilor fuseseră deja mutaţi în alte saloane. Medicii mi-au spus că trebuie să o iau urgent din acest spital, că respiraţia îi miroase foarte urât, că tuşeşte, că i-au efectuat o radiografie şi se pare că are tuberculoză. Au început să ţipe la noi, să mă acuze că le îmbolnăvim pacienţii, creând practic o atmosferă insuportabilă. Au luat-o cu targa din salon şi au dus-o în salvare, urmând să mergem pentru un consult de specialitate la Spitalul «Victor Babeş». Am ajuns cu mama la acest spital, însă a coborât doar şoferul de pe ambulanţă, care s-a dus cu foile de observaţie şi radiografia la medicul din spital. În tot acest timp, noi aşteptam în faţa spitalului, iar mama era ţinută în ambulanţă. Medicul de la «Victor Babeş»” a luat legătura cu cel de la Spitalul de Neuropsihiatrie, căruia i-ar fi spus că, din punctul lui de vedere, după radiografia văzută, mama nu ar avea TBC, ci mai degrabă un cancer pulmonar. Tocmai din acest motiv, în momentul în care am revenit la spitalul în care practic era internată, au refuzat să o primească şi ne-au trimis cu ea la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Nici aici nu am găsit însă înţelegere. La fel, şoferul de pe ambulanţă cu foile mamei în mână a mers în Urgenţă, însă s-a întors mărturisind că nici aici nu vor să o primească, că are nevoie de o tomografie pe care doar Spitalul de Neuropsihiatrie o poate face. Ne-am întors aşadar de unde plecasem dimineaţa, fără a avea un rezultat sau diagnostic concret, fără ca nimeni să îi acorde atenţia cuvenită. Povestea însă nu s-a oprit aici. La Neuropsihiatrie ne-au spus însă că, fiind vorba de o suspiciune de cancer pulmonar, trebuie să ne întoarcem la Spitalul de Urgenţă, la Clinica de Oncologie. Aproximativ şase ore de plimbări, în condiţiile în care este vorba de o persoană care a suferit accidente cerebrale. În astfel de cazuri, este interzis să o transporţi în asemenea condiţii, să o laşi cu nepăsare pe o targă într-o ambulanţă“, a povestit V.B., fata Marioarei Barbu.

În tot acest timp, bătrânei nu i-au fost administrate nici un fel de medicamente, nu a putut primi nici măcar lingura de mâncare pe care fata acesteia reuşeşte să i-o dea, nici măcar o gură de apă.

Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă susţin că bătrâna nu a ajuns în atenţia lor decât după ora 15.00


Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă din Craiova au preluat-o pe bătrână ieri, la ora 15.20. Aceştia susţin că până la ora 15.00 cazul bătrânei nu a fost prezentat în Urgenţa spitalului şi, în consecinţă, nu pot oferi informaţii în acest sens… „Bătrâna nu a trecut prin Departamentul de Primiri Urgenţe, ci a fost transferată direct la Terapie Intensivă, prin Secţia de Pneumologie de la Clinica Medicală 2. De multe ori, ceea ce pacienţii consideră plimbări inutile între spitale, reprezintă de fapt investigaţii ce trebuie făcute. În ceea ce priveşte faptul că bătrâna a fost ţinută în tot acest timp în ambulanţă fără a fi consultată, nu mă pot pronunţa, nu înţeleg ce s-a întâmplat, de ce au luat astfel de decizii“, a menţionat dr. Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al SJU Craiova.

Potrivit acesteia, bătrâna a fost internată cu suspiciune de bronho-pneumonie, urmând a fi investigată atât din punct de vedere pulmonar, cât şi neurologic.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 15 martie 2014

Actualitate

» Pubela la preț de mașină second-hand în ancheta DNA la Primăria Calafat
» Bătrână cu trei accidente cerebrale, plimbată şase ore între spitale
» Bărbaţii… la alăptat
» Restricţii ale traficului în Defileul Jiului, începând de luni
» Peste 29 de tone de carne cu abateri, în Oltenia
» Vremea în Oltenia
» Soacra mea e o scorpie
» Întreruperi energie electrică de luni
» Bancul zilei
» Cu guru la frigider
» Rusia ar putea încasa miliarde de dolari din ajutoarele UE, SUA şi FMI pentru Ucraina
» Alimente pentru săracii din Rovinari
» Gazeta de Sud – 19 ani de presă în slujba oltenilor de pretutindeni

Local

» Personalitatea săptămânii
» Femeile secolului al XVIII-lea
» Cartea de weekend
» Spectacol în premieră la „Colibri“
» Joaca de-a Dillinger în comunism
» Medicul Anuşca, condamnat cu suspendare
» Vasile Stănculete şi-a intrat în atribuţii

Dolj

» Drumurile Doljului, prea subţiri pentru tehnologia lui Şova
» Primarii, la instrucţie despre europarlamentare

Gorj

» Sentinţă în dosarul traficului de muniţie de la UM Sadu
» Primarul Bucurescu riscă suspendarea
» Disponibilizări de la 1 aprilie

Sport

» Voleibalistele joacă meciul decisiv cu Lugoj
» Real, ultimul hop pentru locul doi
» Au dus handbalul la şcoală
» Baschetbaliştii joacă şi pentru micuţa Simona Moanţă
» Pătraşcu: Sper să revenim pe primul loc
» Slătinenii doresc să-i pună piedică lui ASA
» „Minerii“ vor să ia faţa Olimpiei
» Oltenii din C au pus gând rău bucureştenilor
» Goge: Vizăm victoria în Zăvoi
» Naţionala de rugby a României a fost învinsă de Georgia, scor 22-9, şi a încheiat CEN pe locul 2
» Baschet (m) – SCM-U Craiova – Gaz Metan Mediaş, 106-78, în Liga Naţională
» Handbal (m) – CSU Craiova s-a distrat cu Sighişoara
» Sport la TV
» Fotba – Rezultatele înregistrate în etapa a 23-a din Liga a IV-a Dolj
» Fotbal – Etapă benefică pentru CSU, FC Olt şi CSM Vâlcea
» Baschet – Jucătorii de la „Elena Cuza” s-au duelat cu cei de la Academia lui Drăguşin

Educatie

» 50% din liceenii Doljului nu pot promova bacalaureatul
» Studenţi craioveni la finala europeană a maşinilor inteligente

Magazin

» Sex, ignoranţă şi tabuuri
» Oprah Winfrey va publica o carte de eseuri
» Britney Spears, mireasă la Graceland
» Horoscop
» Rapperul Lil Wayne se retrage din industria muzicală

Opinii

» România e invadată de gândaci

Top