5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAI anunţă eventuale măsuri împotriva partidului Jobbik

MAI anunţă eventuale măsuri împotriva partidului Jobbik

Președintele Traian Băsescu a transmis noi avertismente politicienilor maghiari, potrivit europa.fm. Ei sunt rugați să se delimiteze de politica partidului de extremă dreapta Jobbik și să nu lanseze mesaje care contravin Constituției. Potrivit europafm.ro, oficialii de la București se pregătesc să anunțe astăzi măsuri în această chestiune.

Între timp, un deputat ungar spune că formațiunea Jobbik nu poate fi interzisă pe teritoriul României pentru că nu are filiale la noi în țară.
Traian Băsescu a avut o ședință de lucru pe tema problemei maghiare. Șeful statului s-a întâlnit cu premierul Victor Ponta, cu șeful de la Interne Gabriel Oprea dar și cu reprezentanţii serviciilor de informaţii şi cei ai Ministerului de Externe.

De la Palatul Cotroceni însă, punctul de vedere referitor la Jobbik rămâne neschimbat. Traian Băsescu a reacționat și în urma mesajului postat pe Facebook de Vona Gabor. Liderul partidului Jobbik scria că premierul și președintele „ori au fost dezinformaţi, ori fac un joc politic antimaghiar”.
În plus, Vona Gabor nu va mai veni în România pentru a-și susține candidatura în alegerile parlamentare din Ungaria – care vor avea loc în 6 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS