6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVecini pe străzi diferite

Vecini pe străzi diferite

Cine vrea să ajungă pe strada Toamnei din Craiova, la numărul 121, spre exemplu, va avea parte de o călătorie confuză. Toamnei pleacă din strada Bariera Vâlcii şi ar trebui să se continue cu strada Teilor, apoi să se intersecteze cu Centura de Nord a Craiovei. Asta nu se întâmplă, însă, căci după strada Teilor continuă strada Toamnei, exact cu numărul amintit mai sus.

Locatarii din zona străzii Toamnei sunt derutaţi. În primul rând, pentru că reabilitarea canalizării menajere le-a lăsat în faţa porţilor noroaie în care te afunzi până la gleznă şi, în al doilea rând, pentru că, deşi stau pe aceeaşi stradă, stau, de fapt, pe străzi diferite. Cum se poate aşa ceva, vă veţi întreba.

„Ne încurcăm între noi”

Strada Toamnei începe din strada Bariera Vâlcii. Mergi câteva sute de metri, apoi începe strada Teilor, care e şi ea destul de mare. La capătul ei, ai şi uitat de strada Toamnei. Ciudat este că ea continuă înspre intersecţia cu Centura de Nord a Craiovei, iar separarea dintre Toamnei şi Teilor o face un gard. Oamenii nu par să priceapă ce se întâmplă pe… străzile lor. „Nu mă întrebaţi pe mine. De ce nu întrebaţi la primărie? Aşa i-a dus pe ei capul să facă. De la mine mai sunt vreo trei-patru case şi începe iar strada Toamnei“, spune un locatar care stă pe Teilor. La câteva case distanţă, apare un vecin care stă pe continuarea Toamnei. „Eu m-am mutat recent aici, dar mi se pare ciudat. De ce nu e aceeaşi stradă? Ne încurcăm între noi, se mai încurcă şi poştaşul câteodată. Iar dacă vine cineva să caute numerele mai mari de pe stradă, s-ar putea să se întoarcă la mijlocul drumului, văzând că nu le găseşte“, povesteşte omul.

Pe harta primăriei apare altceva

Pe teren, strada Teilor se încheie la numărul 126, iar strada Toamnei continuă, la o distanţă de un gard, de la numărul 121. În acte, însă, surse din cadrul primăriei susţin că aşa este făcut de multă vreme nomenclatorul stradal şi că pe harta de pe site-ul municipalităţii apare exact aşa cum este în realitate: Toamnei, Teilor, Toamnei. De fapt, harta de pe site-ul primăriei nu corespunde realităţii, fiind consecutive străzile Toamnei şi Teilor, aşa cum arată şi Google Maps.
GdS a transmis o solicitare oficială Primăriei Craiova pentru a afla cum s-a ajuns în această situaţie ciudată şi care sunt soluţiile pentru a lămuri confuzia străzii cu două nume.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS