11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTraian Băsescu: Majoritatea parlamentară a refuzat să lase justiţia liberă

Traian Băsescu: Majoritatea parlamentară a refuzat să lase justiţia liberă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat în aceast seară, în cadrul unei conferinţe de presă la Palatul Cotroceni, că majoritatea parlamentară care a decis să respingă urmărirea penală a lui Daniel Chiţoiu a refuzat să lase justiţia liberă, transmite b1.ro. „Am constatat că majoritatea parlamentară a refuzat astăzi să lase justiţia liberă, în condţiile în care Parlamentul României este acuzat în raportul Uniunii Europene (UE) care vizează actele de corupţie şi care se referă la toate cele 28 de state, dar la noi e menţionat Parlamentul ca o instituţie care împiedică independenţa justiţiei”, a declarat preşedintele.

„Noul episod, cel legat de dl Chiţoiu este o confirmare a ceea ce s-a înscris în raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) dar şi în raportul cu privire la corupţia la nivelul UE. Parlamentul este o instituţie care nu respectă standaredele statului de drept. Acest episod are şi o altă conotaţie pentru că el viza o anchetă cu privire la modul în care o OUG, 94/2013 cu privire la ASF a fost emisă şi manipulată de diverşi politicieni şi confirmă faptul că Guvernul Ponta e un guvern corupt”, a precizat Băsescu.

„Azi, majoritatea parlamentară, şi în mod deosebit PSD, partener cu UDMR, a protejat investigarea unui act de corupţie la nivel parlamentar. Analizând modul de reacţie al Parlamentului, am mai constatat un lucru: Parlamentul a refuzat să constate încetarea mandatului pentru doi parlamentari declaraţi definitiv incompatibili – Daniel Akos Mora şi Ştefan Bucur Stoica, constataţi ca fiind incompatibili, şi nimeni nu a luat notă de aceste hotărâri. Este un număr destul de mare de parlamentari pentru care s-a cerut aprobare pentru începerea urmăririi penale şi a fost refuzată: Varujan Vosganian, Laszlo Borbely, Victor Paul Dobre, Daniel Chiţoiu”, a continuat Traian Băsescu.

„Mai avem şi parlamentari pentru care s-a refuzat ridicarea imunităţii în vederea arestării – Cosma Vlad Alexandru şi Ion Stan. E foarte interesant ca pentru parlamentarul ‘auto’, Coman, s-a încuviinţat imediat arestarea”, a precizat preşedintele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS