6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSechestru pe bunurile şi conturile lui Mircea şi Vlad Cosma

Sechestru pe bunurile şi conturile lui Mircea şi Vlad Cosma

Procurorii DNA au pus sechestru asigurător pe bunurile imobile şi pe conturile tuturor inculpaţilor din dosarul de corupţie în care sunt urmăriţi penal preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma şi fiul acestuia, deputatul Vlad Cosma, parlamentarul contestând decizia în instanţă, potrivit Mediafax.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, care anchetează dosarul de corupţie în care sunt urmăriţi penal preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma şi fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma, au instituit sechestru asigurător pe bunurile tuturor inculpaţilor din acest dosar, a declarat, marţi, şeful DNA Ploieşti, procurorul Lucian Onea.

Potrivit acestuia, măsura a fost instituită asupra unor imobile şi unor conturi bancare care aparţin tuturor celor patru inculpaţi – Mircea Cosma, Vlad Cosma, Răzvan Alexe şi Daniel Alixandrescu, director al Direcţiei Patrimoniu din Consiliul Judeţean Prahova.
Deputatul Vlad Cosma a contestat în instanţă decizia procurorilor de a impune măsura asiguratorie asupra bunurilor sale, procesul înregistrat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmând să se judece miercuri. Vlad Cosma este singurul dintre cei patru inculpaţi care a contestat în instanţă sechestrul asigurător.

Între timp, Răzvan Alexe, cel de la care a pornit dosarul de corupţie al lui Mircea şi Vlad Cosma, a fost scos, luni seară, din arest preventiv şi plasat în arest la domiciliul său din Ploieşti, în urma unei decizii definitive a instanţei supreme.
Alexe fusese arestat preventiv în luna noiembrie a anului trecut, după ce a fost reclamat la DNA de patronul unei firme de construcţii şi întreţinere de drumuri care are contracte cu Consiliul Judeţean Prahova şi care l-a acuzat de trafic de influenţă.
Instanţa supremă a dispus, de asemenea, prelungirea duratei de arest la domiciliu pentru Daniel Alixandrescu, inculpat în acelaşi dosar sub acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu.

Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, este urmărit penal sub acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu, iar fiul său, deputatul Vlad Cosma, este pus sub urmărire penală pentru trafic de influenţă, fiind acuzaţi de DNA că ar fi cerut şi primit peste 4,4 milioane de lei de la reprezentanţii unor societăţi comerciale, denunţători în cauză.
Camera Deputaţilor a respins, prin vot secret, ridicarea imunităţii deputatului PSD Vlad Cosma, urmare a unei cereri referitoare la încuviinţarea arestării preventive. Mircea Cosma, în vârstă de 68 de ani, se află la al treilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS