10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateChef cu băutură la Primăria Dăneşti

Chef cu băutură la Primăria Dăneşti

Consilieri locali, angajaţi ai primăriei şi câţiva săteni din comuna gorjeană Dăneşti au încins duminică seară o petrecere de pomină la sediul primăriei din localitate. La cheful organizat de sărbătoarea Mucenicilor, unde au fost prezenţi aproximativ 15 salariaţi ai instituţiei şi consilieri locali, s-a consumat băutură, totul degenerând într-un scandal la care a ajuns în cele din urmă şi poliţia.  

Primarul regretă
că le-a dat sala

Angajaţi ai primăriei şi consilieri locali nu ar fi ajuns să ciocnească pahare şi să încingă hore acolo unde se votează proiecte pentru soarta comunităţii, dacă primarul din localitate nu le-ar fi permis acest lucru. „A fost pentru prima dată când am dat voie să se organizeze o petrecere în sediul Primăriei Dănești. Nu s-a întâmplat absolut nimic. Un domn colonel în rezervă mi-a solicitat sala de ședințe ca să facă un chef de sărbătoarea Mucenicilor. Noi nu avem sală de festivități, așa că le-am dat voie. Ei au zis că vin la ora 18.00 și pleacă pe la 22.00. Eu nu am fost în localitate. Am trecut pe la primărie să văd ce este acolo înainte să plec cu familia din Dănești. Unul dintre consilieri a sunat la presă și apoi a început circul. Nu trebuia să le dau voie. Ar fi trebuit să întreb consilierii, dar n-am făcut-o. Le-am dat voie, asta este. Ei mi-au spus că fac o masă festivă, nu puteam să nu le dau sala. Dacă am fi avut în comună altă sală, era altă poveste. Așa s-ar fi supărat pe mine dacă nu le-o dădeam. Cred că au participat la chef 15 oameni“, a spus edilul Emilian Rusu.

Anchetă de la poliţie
şi prefectură

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj a început o anchetă, iar prefectul a trimis ieri, la Dăneşti, Corpul de control pentru a se stabili cine a organizat petrecerea în primărie şi în ce condiţii. Gestul este caracterizat de reprezentanții Prefecturii Gorj drept imoral și inacceptabil: „Prefectul de Gorj a trimis Corpul de Control la Primăria Dănești după cele întâmplate duminică seară. Nu este normal să se facă chefuri în sediul primăriei. Este imoral și inacceptabil. Puteau să facă oriunde în altă parte, la cineva acasă. Am mai avut un precedent, în urmă cu aproximativ patru ani, la Săulești. Face și poliția o anchetă“, a declarat Virgil Drăgușin, subprefectul de Gorj. Și poliția din comună a inițiat o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat la Primăria Dănești. „Se fac verificări legate de aspectele sesizate de mass-media și de cei de acolo“, a spus Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS