Acasă Actualitate Televiziunile şi radiourile publice din Israel vor fi închise şi înlocuite cu...

Televiziunile şi radiourile publice din Israel vor fi închise şi înlocuite cu o nouă structură

Reţeaua publică de televiziune şi radio din Israel, The Israel Broadcasting Authority (IBA) şi Educational Television, o televiziune deţinută tot de statul israelian, vor fi închise şi înlocuite cu o nouă structură, informează b1.ro. Acestă informație a fost făcută publică de către ministrul israelian al Comunicaţiilor, Gilad Erdan, şi de ministrul Finanţelor, Yair Lapid, într-o conferinţă de presă organizată la sfârşitul săptămânii trecute. „Banii publici ‘au dispărut într-o gaură neagră’ a orelor suplimentare plătite în reţeaua publică de televiziune şi radio”, a spus ministrul Comunicaţiilor, făcând referire la contractele de muncă „nerealiste” încheiate de IBA cu angajaţii săi.

Planurile lui Gilad Erdan prevăd ca israelienii să nu mai fie nevoiți să plătească taxa pentru recepţionarea serviciului public de televiziune începând din luna martie 2015. Sub noua structură, serviciul public de media israelian va cuprinde trei televiziuni, una în ebraică, una în arabă şi una pentru copii. Pe de altă parte, taxa de radio pe care proprietarii de autovehicule trebuie să o plătească pentru recepţionarea serviciului public de radio va fi păstrată. Totodată, cele opt staţii publice de radio vor continua să emită sub noua structură, însă ele nu vor mai difuza publicitate. Mai mult, este prevăzut că departamentele de ştiri ale staţiilor publice de televiziune şi radio se vor unifica într-o singură divizie care va furniza informaţii pentru televiziunile şi radiourile din reţeaua publică istraeliană. Activele IBA vor fi vândute, iar bugetul anual pentru noua structură care va opera televiziunile şi radiourile publice israeliene va fi de aproximativ 142,2 milioane de euro.

În prezent, IBA (Rashùt Ha-Shidúr) deţine Channel 1, principala televiziune publică israeliană (care emite şi în versiune HD), şi Channel 33, care difuzează programe în limbile ebraică, arabă şi engleză. Acestora li se adaugă Educational Television, o altă televiziune deţinută tot de statul israelian, care difuzează programe pentru copii.

Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.
Exit mobile version