15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJudeţul Dolj are 109 serviicii voluntare pentru situaţii de urgenţă

Judeţul Dolj are 109 serviicii voluntare pentru situaţii de urgenţă

\n

Voluntariatul pentru situaţii de urgenţă este foarte bine reprezentat la nivelul judeţului Dolj, unde există în prezent 109 servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă înfiinţate în subordinea consiliilor locale, în condiţiile în care în total există 111 unităţi administrativ teritoriale. Funcţionarea cât mai bună a oricărei organizaţii depinde în mare măsură nu doar de gradul de implicare al fiecărui individ în parte, ci şi de gradul de implicare al factorilor de conducere. Concret, în acest caz este vorba despre gradul de implicare al autorităţilor publice locale – consiliul local şi primar – în dezvoltarea voluntariatului pentru situaţii de urgenţă.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentrui Situaţii de Urgenţă (ISU) „Oltenia” al judeţului Dolj, acolo unde autorităţile publice locale s-au implicat activ în ceea ce priveşte voluntariatul în situaţii de urgenţă s-au observat rezultate notabile în ceea ce priveşte constituirea, încadrarea şi dotarea serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă. La nivelul judeţului, fruntaşe la acest capitol sunt oraşele Filiaşi şi Dăbuleni şi comunele Bratovoieşti, Maglavit, Pieleşti, Pleniţa, Poiana Mare şi Sadova, care au reuşit să obţină autospeciale de stins incendii ori să înlocuiască autospecialele de stins incendii existente cu altele mai performante. De asemenea, autorităţile din aceste localităţi au reuşit să încheie şi contracte de voluntariat pentru majoritatea locurilor disponibile în cadrul serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă.

La polul opus se situează comunele Botoşeşti Paia, Gogoşu, Lipovu, Secu şi Siliştea Crucii unde organizarea, încadrarea şi dotarea serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă lasă mult de dorit, chiar dacă bugetele locale destul de limitate constituie o circumstanţă atenunantă, menţionează reprezentanţii ISU Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS