20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCe afaceri au condamnaţii

Ce afaceri au condamnaţii

George Copos

Cu o avere estimată la 160 milioane de euro, George Copos este unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din România și fost senator de Argeș în perioada 2004-2008. Până anul trecut, el a fost și acționarul majoritar al clubului de fotbal Rapid București.
Principalele afaceri ale lui George Copos sunt în industria ospitalieră: în București, Copos controlează hotelurile de cinci stele Crowne Plaza și Athenée Palace Hilton, iar în Poiana Brașov el deține hotelurile Sportul, Bradul și Poiana.
George Copos mai are afaceri în domeniul panificaţiei, dar şi în industria producătoare de motoare electrice, prin firmele Ana Pan, respectiv Ana IMEP.

Gică Popescu

Fost jucător de fotbal în cadrul unor echipe precum U Craiova, Dinamo București sau FC Barcelona, Gică Popescu s-a lansat în mai multe afaceri de-a lungul ultimilor ani, toate eșuate.
Gică Popescu și alți doi parteneri au dezvoltat un centru comercial de tip bazar în zona Piața Rahova, cu o investiție de zece milioane de euro. Doldora Capital a intrat însă în insolvență anul trecut.
Și Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“ a devenit insolventă în 2013, după ce acumulase datorii de aproape un milion de lei. Gică Popescu mai are afaceri și în industria hotelieră. Omul de afaceri și Marriott Internațional au semnat în 2012 un parteneriat pentru construcția primului Hotel marca Courtyard Marriott din România, în valoare de 20 de milioane de euro. Compania fostului fotbalist a primit acordul oficial de construcție, dezvoltare și operare a hotelului ce urma să fie amplasat în centrul Capitalei.

Gigi Neţoiu

Gigi Neţoiu are afaceri în agricultură, în ultimii ani preluând în arendă 2.000 de hectare de teren în județul Dolj.
Potrivit Forbes, Neţoiu este acționar în cadrul Complexului Turistic Internațional Doi Cocoși, în compania producătoare de mezeluri Meda Prod 98 și în cadrul East Way Spedition, firmă care operează afacerile în agricultură.

Mihai Stoica

Mihai Stoica a cochetat cu mediul de afaceri, însă firmele sale fie au fost dizolvate, fie nu au ieșit în evidență cu cifre spectaculoase. Cel mai recent, managerul clubului de fotbal Steaua București a controlat MM Soccer Management SRL, firmă radiată în 2012, și Steaua Security, unde era asociat cu fostul bodyguard al lui Gigi Becali – Cătălin Smărăndescu.

Cristian Borcea

Cristian Borcea a făcut avere din comerțul cu combustibili și afacerile cu firme din industria gazelor. Fostul președinte executiv al clubului de fotbal Dinamo București a controlat până în 2008 firma Crimbo Gas Internațional. La acel moment, Crimbo Gas a fost preluat de Grupul olandez SHV Gas, care a anunțat însă ulterior că se retrage din piața românească. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, asociații Crimbo Gas Internațional SRL sunt Elena Borcea, mama oficialului dinamovist, cu 50% din părțile sociale, și Corneliu George Gădoiu, partener de afaceri al acestuia (diferența de 50%). Elena Borcea deține și Gaspeco L&D. Petrom și a vândut în 2012 divizia de gaz petrol lichefiat – Petrom LPG – către Crimbo Gas. Petrom LPG a fost ulterior redenumită în Gaspeco L&D.

Ioan şi Victor Becali

Frații Ioan și Victor Becali sunt cei mai cunoscuți impresari din fotbalul românesc. Transferul lui Gică Hagi la Real Madrid și transferul lui Gică Popescu la FC Barcelona reprezintă cele mai importante mutări din fotbal intermediate de către aceștia. Cei doi frați au avere estimată de Forbes la 50 de milioane de euro.
wall-street.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS