16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierul Republicii Moldova: Crimeea ne aminteşte de conflictul transnistrean

Premierul Republicii Moldova: Crimeea ne aminteşte de conflictul transnistrean

Tensiunile din Crimeea amintesc de conflictul transnistrean şi arată că separatismul este contagios şi se răspândeşte în întreaga regiune dacă nu este soluţionat, a declarat premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, într-un interviu pentru Europa Liberă.
„Ceea ce se întâmplă în Ucraina arată că, dacă o ţară nu reacţionează imediat la pericolul separatismului, acesta se răspândeşte în întreaga regiune”, a afirmat premierul Iurie Leancă, potrivit realitatea.net.

Declaraţia intervine în condiţiile în care premierul moldovean începe astăzi o vizită în Statele Unite, unde are programate discuţii cu vicepreşedintele Joe Biden. Şeful Guvernului de la Chişinău a arătat că evoluțiile din Ucraina și securitatea regională vor fi subiecte prioritare în discuțiile cu oficialii americani.

Susţinut de Moscova, Tiraspolul şi-a declarat unilateral independenţa de Republica Moldova în 1990. Un conflict armat între Chişinău şi forţele separatiste de la Tiraspol a izbucnit la 2 martie 1992, iar acordul de încetare a focului a fost semnat în 21 iulie 1992 între R. Moldova şi Rusia. Independenţa Tiraspolului nu a fost recunoscută de comunitatea internaţională.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS