15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDiscuţiile USD-UDMR privind noul Guvern, amânate pentru mâine - surse

Discuţiile USD-UDMR privind noul Guvern, amânate pentru mâine – surse

Discuţiile dintre Uniunea Social Democrată (USD) şi Uniunea Democrată a Maghiarilor din României (UDMR) cu privire la structura şi programul noului Guvern, care urma să aibă loc astăzi, au fost amânate pentru luni, au declarat, pentru Mediafax, surse politice, informează realitatea.net. Potrivit surselor citate, amânarea are legătură cu programul premierului. Liderii USD şi UDMR ar fi urmat să se întâlnească duminică pentru a discuta cu privire la structura şi programul noului Guvern.

Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) a votat ieri, la Târgu Mureş, în unanimitate, împuternicirea Consiliului Permanent al Uniunii pentru a purta negocieri legate de eventuala intrare la guvernare a formaţiunii.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că Uniunea a răspuns pozitiv invitaţiei premierului Victor Ponta de a discuta intrarea la guvernare şi că reprezentanţii formaţiunii au pregătit un document în vederea încheierii unui acord politic cu un conţinut vizând completarea programului de guvernare. Documentul întocmit de UDMR are trei capitole, primul privind drepturile minorităţilor naţionale şi toată problematica minorităţii maghiare, al doilea vizând probleme de ordin economico-social şi al treilea dezvoltarea regională a infrastructurii şi tot ce înseamnă investiţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS