20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePosibilitatea intrării UDMR la Guvernare, discutată sâmbătă

Posibilitatea intrării UDMR la Guvernare, discutată sâmbătă

Posibilitatea intrării Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR) la guvernare ar urma să fie dezbătură sâmbătă, la Consiliul Reprezentanţilor Unionali, a declarat astăzi preşedintele UDMR Arad, Bognar Levente, potrivit b1.ro. „Eu nu văd în ce guvernare să intrăm, pentru că acum există o coaliţie care nu funcţionează, nu aduce beneficii cetăţenilor. Discuţii pot exista, dar trebuie să avem oferte pentru comunitatea maghiară, iar programul UDMR să se coreleze cu cel de guvernare. Nu trebuie să fim la guvernare doar de dragul de a fi acolo, trebuie să mergem cu soluţii acceptate de parteneri, care să servească intereselor ţării şi comunităţii maghiare”, a spus Bognar Levente, citat de Mediafax.

Afirmaţia liderului UDMR Arad a fost întărită de preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, care a spus că aşteaptă o decizie legată de o eventuală rupere în Uniunea Social-Liberală (USL) pentru a „putea contribui la rezolvarea situaţiei”. „Deocamdată, noi nu am fost invitaţi şi nici nu este cazul până când nu se anunţă ruptura în USL sau până când nu va fi o situaţie care se conturează, dar trebuie să aşteptăm decizia la nivelul USL. Nici nu ne grăbim. Protocolul din 2012 la care făcea referire Ilie Sârbu a fost semnat în trei – Ponta, Antonescu şi cu mine. Deci, din acest punct de vedere nu putem spune că este un protocol valabil, ca şi text. Dar principiile rămân valabile şi asta este important. În cazul în care cineva doreşte să stea de vorbă cu noi, atunci nu rămâne decât să stabilim în interiorul UDMR ce vrem să facem şi mergem pe discuţii, pe principiile deja cunoscute. Dacă se întâmplă o decizie importantă în USL, după aceea va fi pentru noi o situaţie în care trebuie să contribuim la rezolvarea situaţiei. În acest moment nu avem cu ce să contribuim, e treaba lor”, a afirmat Kelemen. Totodată, Kelemen Hunor a precizat că nu a discutat în ultimele zile cu preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Victor Ponta.

Liderul grupului senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a precizat astăzi că există din 2012 un protocol cu UDMR, care nu s-a realizat, el menţionând că documentul prevede cooptarea la guvernare a Uniunii, cu doi miniştri în Cabinet. Sârbu a adăugat că, „dacă UDMR doreşte să-l schimbe”, dacă se va veni cu alte propuneri, se va negocia atunci când va fi cazul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS