8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLideri PNL susţin retragerea miniştrilor liberali de la guvernare

Lideri PNL susţin retragerea miniştrilor liberali de la guvernare

Lideri ai filialelor de judeţ PNL, printre care preşedintele interimar al PNL Cluj, Horea Uioreanu, preşedintele PNL Argeş, cel al PNL Vâlcea şi preşedintele PNL Arad, au declarat pentru Mediafax că vor susţine retragerea de la guvernare a miniştrilor liberali, în cadrul şedinţei Delegaţiei Permanente care va avea loc astăzi.

„Având în vedere poziţia constantă a PSD, care ne nemulţumeşte pe deplin, negocierile de până acum neavând niciun rezultat favorabil, nu avem cum să rămânem în acest Guvern. Poziţia filialei noastre la Delegaţia Permanentă va fi pentru ieşirea de la guvernare”, a spus senatorul Ioan Cristina, preşedintele PNL Arad.

„Dacă până la ora 19.00 premierul Ponta nu acceptă propunerile făcute de PNL, suntem de acord cu retragerea miniştrilor liberali de la guvernare”, a declarat preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican.

EL a menţionat că decizia de a susţine retragerea PNL de la guvernare în cazul în care premierul nu acceptă cele patru nominalizări aşa cum au fost ele făcute şi pe portofoliile dorite de liberali a fost luată cu majoritate de voturi în şedinţa Biroului Politic Teritorial al PNL Vâlcea, care a avut loc vineri.

„La Delegaţia Permanentă voi susţine luarea la cunoştinţă a faptului că PSD nu mai doreşte să susţină formula Uniunii Social Liberale, prin nenominalizarea miniştrilor pe care PNL i-a propus pe cele patru portofolii. Acest lucru demonstrează că partenerii noştri nu mai doresc formula USL şi, prin urmare, noi la Delegaţia Permanentă va trebui să constatăm acest lucru. Evident că pasul firesc pe care trebuie să-l facem este acela de a retrage şi miniştrii pe care îi mai avem în executiv”, a afirmat senatorul la rândul lui, Ion Popa, preşedintele PNL Argeş.

„Voi susţine în şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL retragerea miniştrilor liberali din Guvern. Va fi o dezbatere, să ieşim la finalul şedinţei cu cea mai bună soluţie. Dacă nu ni se acordă ceea ce avem dreptul, nu văd ce rost mai are să stăm în Guvern”, a spus Uioreanu, preşedintele interimar al PNL Cluj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS