17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUcraina are un nou guvernator al Băncii Centrale

Ucraina are un nou guvernator al Băncii Centrale

Parlamentul ucrainean a numit luni un nou guvernator al Băncii Centrale, după ce fostul guvernator, Ihor Sorkin, a demisionat după înlăturarea de la putere a președintelui Viktor Ianukovici, transmite Reuters, conform Agerpres.
Un număr de 310 deputați dintr-un total de 450 de parlamentari au votat în favoarea numirii lui Stepan Kubiv, un membru al parlamentului cu experiență în domeniul bancar, în funcția de guvernator al Băncii centrale a Ucrainei.
‘Vă promit transparență la Banca Națională. Vrem să spunem că Ucraina este o piață uriașă, o platformă de investiții’, a declarat Stepan Kubiv, în vârstă de 51 de ani, care s-a născut și a trăit în zona de vest a Ucrainei.
Stepan Kubiv a condus mai multe bănci comerciale înainte de a fi ales în parlament pe listele partidului Batkivshchyna, condus de fostul premier Iulia Timoșenko. Kubiv preia o economie aflată în pragul falimentului. Ucraina are datorii în valoare de 73 de miliarde de dolari și trebuie să ramburseze 12 miliarde de dolari până la finele acestui an.
De asemenea, Kolobov a propus organizarea unei conferințe internaționale a donatorilor cu Uniunea Europeană, SUA și alte țări, precizând că pachetul de asistență în valoare de 35 de miliarde de dolari reprezintă necesarul de finanțare al Ucrainei pentru acest an și anul viitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS