6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUcraina are nevoie urgent de 35 de miliarde de dolari

Ucraina are nevoie urgent de 35 de miliarde de dolari

Ucraina este în prag de faliment şi are nevoie de ajutor financiar internaţional în valoare de 35 de miliarde de dolari. Anunţul a fost făcut de Ministerul Finanţelor de la Kiev, care a precizat că banii sunt necesari pentru 2014-2015, iar primele credite sunt necesare imediat, conform publika.md. Şi preşedintele interimar al Ucrainei a subliniat că situaţia economică este foarte gravă.

Oleksander Turcinov, care a preluat atribuţiile şefului statului, a declarat că noul guvern va avea sarcina să oprească scufundarea ţării, să stabilizeze moneda, să garanteze plata la timp a salariilor şi pensiilor şi să restabiliească încrederea investitorilor.

„Pe fundalul creşterii economice globale, economia Ucrainei se îndreaptă spre prăpastie. Suntem un stat în prag de faliment”, a spus Turcinov.  

De asemenea, preşedintele interimar a declarat că Ucraina îşi va relua calea europeană. Oleksander Turcinov a menţionat că este nevoie şi de îmbunătăţirea relaţiilor cu Rusia. În acelaşi context, ministerul Energeticii de la Kiev şi-a exprimat speranţa că Moscova nu va majora preţul gazelor livrate în Ucraina.
Rada Supremă ar putea decide, până mâine, formarea unui guvern de unitate naţională. Printre candidaturile pentru şefia executivului sunt şi numele Iuliei Timoşenko. Ea a declarat, însă, că nu vrea postul de premier. Alte variante pentru această funcţie sunt liderul fracţiunii parlamentare a Partidului Batkivşcina, Arsenii Iaţeniuk, şi fostul ministru de Externe, Piotr Poroşenko.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS