12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele CJ Argeş, revocat din funcţie

Preşedintele CJ Argeş, revocat din funcţie

Constantin Nicolescu (PSD), președintele Consiliului Judeţean Argeș, a fost revocat din funcție, după ce a fost condamnat definitiv pentru conflict de interese, printr-o decizie a ÎCCJ, informează evz.ro. Aflat la al treilea mandat consecutiv, preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, a fost declarat în conflict de interese de judecătorii ÎCCJ, decizia din 11 februarie fiind una definitivă. Instanţa supremă a admis recursul declarat de ANI şi a anulat o decizie a Curţii de Apel Târgu Mureş, care îi dăduse, în martie 2012, câştig de cauză lui Nicolescu.

Pe 22 martie 2011, ANI l-a declarat pe Constantin Nicolescu în conflict de interese, deoarece a aprobat încheierea de contracte între societăţi comerciale la care este acţionar cu instituţii aflate în subordinea CJ Argeş.

În luna noiembrie a anului trecut, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Constantin Nicolescu la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul privind contractarea de fonduri PHARE de aproximativ 900.000 de euro pentru patru unităţi şcolare, cu acte false, decizia nefiind definitivă. Instanţa a mai decis confiscarea sumei de 66.518 lei primită cu titlu de mită de la omul de afaceri Gheorghe Cornel Penescu.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS