11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn nou scandal cu sigla Pandurii

Un nou scandal cu sigla Pandurii

Un nou scandal a izbucnit la Clubul Pandurii, după ce proprietarii mărcii Pandurii au transmis pe adresa echipei din Târgu Jiu o notificare prin care solicită începerea de negocieri. Documentul a fost expediat de Dumitru Popa, unul din cei patru deţinători ai mărcii CS Lignitul Pandurii Târgu Jiu 1963. În anul 2005, Popa a înregistrat la OSIM marca Pandurii, alături de Marin Condescu, preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, fost preşedinte al clubului, Toni Greblă, fost senator al PSD şi actual judecător al Curţii Constituţionale, precum şi de Lavinia Matei. Mihai Prunariu, membru în Consiliul de Administraţie al Clubului Pandurii din partea Complexului Energetic Oltenia, a declarat că notificarea a fost trimisă joi şi că, în opinia sa, mai bine se va găsi o altă siglă şi un alt nume, decât să se meargă la negocieri cu Marin Condescu şi ceilalţi deţinători ai mărcii.

Greblă spunea că nu
a luat nici un ban de la Pandurii

În anul 2012, a devenit public faptul că Marin Condescu şi Toni Greblă au înregistrat în nume propriu, alături de alte două persoane, marca Pandurii. Actualul judecător al Curţii Constituţionale, Toni Greblă, declara la vremea
respectivă că a înregistrat marca la OSIM pentru a nu fi înregistrată de alte persoane şi că nu a beneficiat de vreun leu de la club. În prezent, cel puţin unul dintre deţinătorii mărcii pare să se fi răzgândit: „Nu am profitat de acest aspect, şi, în plus, orice beneficiu financiar se prescrie după trei ani. Amintesc că, practic, noi suntem proprietarii unui desen, siglă făcută prin 2005-2006. Este vorba despre un simplu desen, reprezentativ spunem noi. Suntem proprietarii desenului. Orice club trebuie să aibă o siglă care să-l reprezinte. Am înregistrat sigla la OSIM, având în vedere ca ea deja exista pe tricouri sau pe clădiri, pentru a preîntâmpina ca alţii să ne solicite sume de bani pentru utilizare. Nu am beneficiat de nici un leu de la Pandurii, nu ne-am gândit niciodată să vindem sigla, din contră, am sprijinit clubul cu tot ce am putut. În plus, orice drept financiar se prescrie după trei ani de utilizare… Habar nu am cât costă această marcă, dar în nici un caz două milioane de euro, cât s-a vehiculat. Nici clubul, cu jucători cu tot, nu face atât. Poate marca Pepsi face două milioane de euro“, declara, în 2012, Toni Greblă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS