10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCăminul cultural din Mischii, gata în toamnă

Căminul cultural din Mischii, gata în toamnă

Lucrările de reparaţie la Căminul cultural din comuna doljeană Mischii, care au început în luna noiembrie a anului trecut, avansează. Lucrările de reabilitare şi consolidare ale căminului, dar şi dotarea sa sunt realizate din fonduri europene, obţinute pentru Zona Metropolitană Craiova.
„Proiectul costă în jur de 700.000 de lei, asta înseamnă reabilitare şi consolidare, dar şi amenajarea spaţiilor verzi. Lucrările au început în noiembrie şi sunt preconizate să se încheie în lunile septembrie-octombrie ale anului acesta, urmând ca în aprilie sau mai să dotăm căminul şi cu echipament“, a explicat primarul comunei Mischii, Gheorghe Popa. Aceste reparaţii se impuneau, deoarece căminul avea pereţii crăpaţi, iar zidul din spate începuse să se deplaseze, existând riscul de a se prăbuşi. Aici îşi desfăşura activitatea şi Ansamblul Folcloric „Doina Mischiului“, format din circa 40 de tineri din comună.
Clădirea va avea o rampă de acces pentru persoanele cu handicap locomotor şi va fi dotată cu 200 de scaune, 35 de mese, două calculatoare, fax, sistem nou de iluminat, videoproiector, sistem audio, cortină pentru scenă şi imprimantă. Pe lângă construcţia propriu-zisă, 2.900 de metri pătraţi de teren vor fi amenajaţi cu alei şi băncuţe. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS