Acasă Actualitate Călinoiu nu mai vrea să audă de Tetraedru, şi viceversa

Călinoiu nu mai vrea să audă de Tetraedru, şi viceversa

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă organizată la sediul instituţiei, că va rezilia contractul cu firma Tetraedru, chiar dacă a acceptat numirea în funcţia de şef al Spitalului Judeţean a lui Marius Sponoche. Călinoiu a explicat cum de a acceptat această numire, dar solicită, în acelaşi timp, rezilierea contractului cu firma care asigură managementul privat la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu, respectiv SC Tetraedru Medical Consulting. Potrivit şefului Consiliului Judeţean Gorj, instituţie care administrează unitatea medicală din municipiu, conducerea CJ  ajunsese luni la o înţelegere cu şefii firmei Tetraedru în ceea ce priveşte rezilierea pe cale amiabilă a contractului. Discuţiile avute de Ion Călinoiu cu Dorel Dumitraş, patronul firmei, pentru rezilierea contractului, nu s-au materializat decât din partea consiliului judeţean. Funcţionarii instituţiei au trimis atât prin fax, cât şi prin curier actul de reziliere semnat, însă cei de la Tetraedru au anunţat că numărul de fax al firmei nu le mai aparţine.

Vrea manager privat, dar persoană fizică

De asemenea, nici după trimiterea documentului prin curier rapid, cei de la Tetraedru nu au dat vreun semn că ar fi primit ceva şi că sunt de acord cu rezilierea. „În aceste condiţii, nu aveam ce să fac decât să accept, conform contractului încă în vigoare, numirea lui Marius Sponoche în funcţia de director, în locul Nicoletei Manu. Contractul este în vigoare chiar dacă noi dorim să îl reziliem şi trebuia să respectăm termenii din el. Vom merge însă şi în instanţă, dacă nu vor semna actele de reziliere pe cale amiabilă. Ulterior, ca urmare a disfuncţionalităţilor apărute la nivelul managementului spitalului, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj s-a autosesizat cu privire la aspectele semnalate, propunând rezilierea contractului pe cale amiabilă. S-a propus semnarea de către cele două părţi a unui acord care avea ca obiect încetarea înainte de termen a tuturor formelor juridice ce stau la baza exercitării actului de management privat de la Spitalul Judeţean. Inițial, reprezentantul SC Tetraedru își dăduse acceptul pentru semnarea acordului în cadrul discuțiilor purtate în acest sens cu autoritatea contractantă. Ulterior, s-a constatat refuzul acestuia prin netransmiterea în termenul stabilit a documentelor semnate. Raportul de control emis de Ministerul Sănătăţii întocmit ca urmare a verificării activităţii Spitalului Judeţean Târgu Jiu, verificare desfăşurată în perioada 16.01.2014 – 17.01.2014, a fost adus la cunoștință președintelui Consiliului Județean Gorj, în data de 18.02.2014, de către Colegiul Medicilor Gorj, dând astfel dovadă de transparență și deschidere în relațiile administrative pe care le are cu autoritatea județeană. Transmiterea raportului revenea în sarcina exclusivă a SC Tetraedru. Pe cale de consecinţă, Consiliul Judeţean Gorj ia în considerare, în continuare, rezilierea contractului de management. Comisia de evaluare constituită va analiza indicatorii incluşi în contract prin prevederea acestora atât în caietul de sarcini, cât şi în oferta societăţii comerciale în cauză. De asemenea, se va lua în considerare şi raportul echipei de audit intern de la nivelul consiliului judeţean, inclusiv măsurile şi recomandările trasate prin actele de control. Termenul-limită de finalizare a evaluării este 30.04.2014. Dorim în continuare management privat la spital, dar persoană fizică“, a menţionat Ion Călinou.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version