10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate100.000 de euro pentru ca Mădă să trăiască

100.000 de euro pentru ca Mădă să trăiască

http://www.youtube.com/watch?v=-xO_h1kQudg

\n

Un diagnostic cumplit a dat peste cap viața unei familii fericite și împlinite. Mădă, așa cum îi spun prietenii, are 37 de ani, iar fetița ei, Mara, va împlini în acest an cinci anișori. Concluzia medicilor: Mădă suferă de leucemie acută mieloidă. Transplantul de măduvă este obligatoriu, este singura șansă, dar costă 100.000 de euro!

Mădălina Neață a fost diagnosticată, la sfârșitul anului trecut, cu leucemie acută mieloidă. De atunci a stat internată în mai multe clinici din țară și din străinătate, iar recomandarea medicilor este să efectueze cât mai repede un transplant. Pentru ca acest fapt să fie posibil, are nevoie de 100.000 de euro.

Povestea de iubire și un strigăt de ajutor

S-a născut în Calafat, însă s-a stabilit împreună cu soțul și fetița ei, în București. Povestea Mădălinei Mihaela Neață circulă și pe rețele de socializare, iar cei dragi i-au făcut chiar un site în care i-au scris povestea emoționantă.  „…Uitasem să vă spun: în Calafat sunt două școli – ea era elevă la Școala nr. 1, eu eram elev la Școala nr. 2. A venit admiterea la liceu, unde, surpriză, am ajuns în aceeași clasă: ea stătea în prima bancă (deși nu era tocilară), eu în ultima (primul semn că școala nu mai era hobbyul meu). În perioada liceului am fost foarte buni amici. Undeva, la sfârșitul clasei a XII-a, am devenit mai mult decât foarte buni amici, deja se născuse o mică idilă… Mergeam împreună la pescuit, la biliard, învățam împreună. Nu a durat mult și m-am îndrăgostit lulea de Mădă.
A urmat admiterea la facultate: ea a intrat la Facultatea de Medicină, eu la Științe Economice, în Craiova. Eram doi tineri îndrăgostiți şi de nedespărțit. Am ajuns curând în Bucureşti. Am făcut din locul de muncă o pasiune, amândoi. Nu avem prea mulți prieteni, viața noastră înseamnă familie și muncă. Mădă este medic la «Victor Babeș», eu lucrez pentru o companie de software… Ce contează însă este că o iubesc! … Și ea mă iubește! Pe 21 august 2009 s-a născut fiica noastră, Mara Ioana. Mădă este o fire optimistă și niciodată nu se dă bătută, luptă până la capăt. Eu, în principiu, sunt pesimist, dar un pesimist ambițios…
Eram o familie fericită… Era într-o joi, la sfârșit de noiembrie (pare atât de demult). Eu plecasem dimineața la Brașov, în delegație. Mădă avusese cu o seară înainte frisoane, iar când s-a dus la serviciu, dimineața, și-a luat o probă de sânge. Și de atunci totul a scăpat de sub control: avea pe lamă 600 de leucocite. M-a sunat să-mi spună… În prima fază, n-am înțeles ce mi-a zis, apoi mi-a detaliat… Nu-mi venea să cred, nu realizam ce se întâmplă, nu puteam accepta ceea ce-mi spunea. Am citit pe internet toată noaptea, iar a doua zi m-am întors la București. Ea era în spital, iar eu eram… pierdut. Am tot sperat în diverse scenarii, după câteva zile s-a transferat la Fundeni, unde diagnosticul a fost crunt: leucemie acută mieloblastică M0- M1…
Pare a fi un film, în care energia tuturor o însuflețește pe EA… pe Mădă. Și funcționează! Azi a mers pe jos o jumătate de oră fără întrerupere (nu o mai făcuse de două luni şi jumătate). A făcut analizele aici, la Pescara (Italia – n.r.). Parcă nu a mai durut-o nici puncția (poate curcubeul, poate medicul, poate speranța, poate Facebookul…) …Noi luptăm pentru familia noastră, dar avem nevoie și de ajutorul vostru. Nu am vrea ca această poveste să vă întristeze, ci doar să transmitem un mesaj de iubire. Și un strigăt de ajutor“, este mesajul transmis de Cristi, soțul Mădălinei.

Prietenii din Calafat, emoționați de povestea tinerei

Nu contează zilele scurse de la ultima întâlnire, când ești prieten adevărat revederea nu se numără în ore petrecute împreună. Reiei discuția de parcă ar fi fost ieri… Așa simt cei care o cunosc pe Mădălina, foști colegi, prieteni adevărați, diriginta din anii de liceu…Sunt o mână de oameni, calafeteni, cărora vestea că prietena lor are nevoie de sprijin pentru a trece peste această grea încercare nu le mai dă pace. Tocmai din dorința de a o încuraja, dar a lansa în același timp şi un strigăt de ajutor, au dorit să rostească fiecare câteva cuvinte pentru omul drag sufletelor lor… „Am fost șocată când am aflat că Mădă a primit un asemenea diagnostic. De-a lungul anilor petrecuți la catedră, am avut generații întregi de copii deosebiți de care sunt mândră. Mădălina este unul dintre acești copii care mi-au rămas în suflet. Este o fată puternică, o învingătoare și este nedrept ca viața unui om să depindă de o sumă de bani… Înțeleg foarte bine prin ce trece… Personal, acum cinci ani am fost operată de anevrism. Am avut șansa să întâlnesc medici dedicați, iar cu sprijinul familiei și cu foarte multă credință am reușit să mă fac bine. La fel și Mădălina, trebuie să creadă că poate și trebuie să trăiască. Are un soț minunat, un copil deosebit, familie și prieteni care nu-și mai găsesc liniștea până în momentul în care transplantul va fi posibil“, a povestit diriginta din perioada liceului, Alexandrina Afrem.

Mara este motivul pentru care trebuie să trăiască

„Mădă este un om excepțional. Nu știu dacă am întâlnit alt om cu o asemenea bunătate și inteligență… Prin multă muncă și ambiție, a ajuns un medic deosebit, specialist la Clinica de Boli Infecțioase «Victor Babeș», din București. Are toate motivele din lume să lupte să se facă bine, Mara este motivul pentru care să trăiască… O cunosc de când aveam șapte ani, am crescut împreună, am învățat și am făcut tot ce ne-a stat în putință pentru a ne împlini profesional. Mădă ești un exemplu pentru noi toți! Cred în miracole, ești puternică și vei reuși!“, a spus Luminița Ghițan, fostă colegă de liceu a Mădălinei.

Pe 27 februarie, spectacol caritabil în Calafat

Pe 27 februarie, acești prieteni adevărați vor organiza un spectacol caritabil pentru Mădălina. „Suntem o comunitate mică, însă suntem oameni care sărim în ajutor atunci când o persoană are nevoie! Pe 27 februarie vom organiza un spectacol caritabil la Casa de Cultură din Calafat, de la ora 17.00. Au răspuns apelului nostru două ansambluri folclorice, iar din partea comunității elene, Ansamblul Artistic «Eleftheria». Vom organiza, de asemenea, și o expoziție cu vânzare, de mărțișoare realizate de profesori și elevi. Prețul biletului la spectacol va fi de cinci lei, iar cei care vor dori să facă donații mai însemnate vor avea urne în sala de spectacol. În incinta liceului în care Mădălina a învățat și în care noi, astăzi, profesăm au fost vândute calendare, iar în celelalte școli va ajunge o urnă mobilă pentru ca fiecare să doneze după posibilități. Un leu din partea fiecăruia dintre noi ar fi suficient pentru a salva o viață, pentru ca Mădă să aibă șansa să își poată creşte copilul, să se bucure de familia minunată pe care o are, să salveze vieți, la rândul ei, prin prisma meseriei alese“, a spus Magdalena Teodorescu, prietenă a Mădălinei, profesoară de limba franceză.
Au mobilizat întreg orășelul, au cerut sprijin tuturor, de la elevi, la oficialități, au donat fiecare după posibilități… Apelului lansat de acest grup de prietene adevărate ale Mădălinei au răspuns calafeteni de toate vârstele și categoriile sociale: cadrele medicale din Spitalul din Calafat (părinții Mădălinei au fost, la rândul lor, medici – n.r.), reprezentanții Consiliului Local Calafat, reprezentanții Poliției, primarul Mircea Guță, care și-a donat salariul pe luna februarie… Iar exemplul lor poate fi urmat…

Un mărţişor pentru o viaţă

Sunt Cristi și vreau să-i dau soției mele un mărțișor. Ce mă împiedică? Nu e unul oarecare… mărțișorul Mădălinei costă 100.000 de euro. Până în acest moment, s-a strâns aproximativ 50% din sumă. Cei care doresc să ajute o pot face donând în următoarele conturi:
Cont LEI deschis la BCR
Cod IBAN: RO85RNCB0072050458810001
Cont EUR deschis la BCR
Cod IBAN: RO58RNCB0072050458810002
Titular: Neață Cristian Mihail

Informaţii suplimentare despre Mădălina puteţi afla la adresa de internet: www.iubireaarepret.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS