12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePonta: Creșterea economică de 3,5 la sută, o performanță istorică

Ponta: Creșterea economică de 3,5 la sută, o performanță istorică

Premierul Victor Ponta a reiterat, vineri, cifrele atinse de creșterea economică a României în 2013, precizând că este o performanță istorică pentru țara noastră, conform B1TV.
”Cel mai important lucru pentru un Guvern este performanța economică. Astăzi, INS și Eurostat au dat în mod oficial o parte din datele referitoare la anul 2013 și aș vrea să marchez o performanță extraordinaă a României. Anunțul oficial privind creșterea economică este 3,5%, mult peste estimarea inițiatlă, cred că 1,6%, deci mai mult decât dublu. Mult peste convingerea noastră, a celor care trăim zi de zi și ne gândim că viața economică este mereu cea mai mare provocare. Mult peste media și majoritatea țărilor europene față de care ne raportăm de fiecare dată”, a anunțat primul-ministru.
Printre sectoarele care au ajutat la o astfel de performanță, Ponta a menționat agricultura, industria comercială, exportul, serviciile și absorbția fondurilor europene.
Un anunț la fel de important, a spus Ponta, este atingerea unui minin istoric al ratei inflației.
”În ceea ce privește rata șomajului, România are 7,1%, nu neapărat bine, dar este sub media europeană, de 10,7%. România este alături de țări cu economie mult mai performantă și evident că eforturile economice sunt în direcția reducerii șomajului”, a mai spus acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS