Acasă Actualitate Peste 300.000 de case din Marea Britanie şi Irlanda, fără electricitate din...

Peste 300.000 de case din Marea Britanie şi Irlanda, fără electricitate din cauza intemperiilor

Peste 300.000 de locuinţe au rămas ieri fără curent electric, în Marea Britanie şi Irlanda, din cauza intemperiilor care au determinat închiderea şcolilor în mai multe regiuni şi anularea a zeci de curse aeriene în ambele state, informează Mediafax.ro. În Marea Britanie, unde se înregistrează rafale de vânt puternice încă din noiembrie 2013, aproximativ 75.000 de locuinţe au rămas fără energie electrică, dintre acestea 52.000 aflându-se doar în Ţara Galilor, în regiune fiind mobilizaţi peste 1.000 de militari. Potrivit postului de televiziune Sky News, daunele materiale provocate de intemperii ar putea depăşi un miliard de lire sterline (aproximativ 1 miliard 200.000 de auro).

Totuşi, în Irlanda situaţia este mai gravă. Din cauza ploilor abundente şi a rafalelor de vânt foarte puternice, care ating o viteză de până la 177 de kilometri pe oră, peste 260.000 de case au rămas fără energie electrică, aceasta fiind cea mai gravă pană de curent din Irlanda din ultimii 15 ani. Printre cele mai afectate localităţi se numără Cork, Kerry şi Clare, în timp ce în Kilkenny şi Limerick locuitorii au fost rugaţi să nu iasă din case. Autorităţile au emis o avertizare Cod Roşu pentru comitatele Leinster, Munster şi Connacht.

Din cauza rafalelor de vânt care au doborât la pământ arbori, zeci de drumuri au rămas blocate pe întregul teritoriu al ţării, iar transportul public a fost perturbat. Traficul feroviar şi cel aerian, de asemenea, au fost afectate: trenurile din Dublin ajung cu mari întârzieri, iar aeroporturile din Cork şi Shannon au fost închise. De asemenea, mai multe zboruri au fost anulate pe aeroportul din Dublin.

Potrivit serviciilor meteorologice locale, în weekend situaţia ar putea să se agraveze, fiind anunţate noi furtuni.

Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.
Exit mobile version